avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Recuperare impozit salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Recuperare impozit salariu

buna seara
am 55 ani,transplant renal pe o boala genetica,polichistoza renala autozomala dominanta(suntem trei frati in aceasta situatie),persoana cu handicap accentuat din 2006,scriptic. In data de 29.04.2014,am cerut completarea certificatului de handicap,pentru legea 263/2010 art.58,adica sa beneficiez de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani ,deoarece boala este congenitala,si pot considera ca am facut armata in handicap,am lucrat in perioada 1981-2006 in grad de handicap.Intrebarea mea este urmatoarea:"In cazul in care dosarul meu este aprobat si pot iesi la pensie la limita de varsta,conforn art.58 din Legea 263/2010,considerand tot stagiul de cotizare lucrat in grad de handicap,pot recupera valoarea impozitului platit in toata perioada lucrata ca si persoana cu handicap?"
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:49, 4 Mai 2014
Nu puteti beneficia de facilitatea scutirii impozitului decat din luna urmatoare depunerii documentelor care dovedesc ca sunteti detinator de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Va supun atentiei urmatoarea sesizare- contestatie: Sunt bonlav de polichistoza renala(boala genetica), diabet zaharat tip 2(cu insulina), obezitate, am ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta persoana cu handicap Zsuzsana Zsuzsana Sotul meu este persoana cu handicap vizual, are certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din 2004 (permanent); a lucrat din 1985 fara intrerupere, ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)