avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna si ce presupune functia de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna si ce presupune functia de baza


Buna,

Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am functia de baza.
Doresc sa stiu ce presupune aceasta functie de baza, si unde ar fi mai bine sa imi pastrez aceasta functie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:56, 4 Mai 2014
Art. 7 C.fisc.
Definiţii ale termenilor comuni
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
..
3.activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază;

La locul de munca unde aveti functia de baza se acorda deducerea personala .

Art. 56 C.fisc. - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
...
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nelimitat cu detasare in strainatate+alte contracte adry2276 adry2276 Buna ziua.Sunt angajata in alt judet cu ctr principal de munca norma intreaga la o fima din alt judet ca si ingrijitoare batrini cu delegatie in Germania pe 3 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala beta88 beta88 Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)