avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mandatarul paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mandatarul paratului

Am o cauza in care la primele doua infatisari s-au prezentat paratii personal, fara aparator.
La a treia infatisare se va prezenta in cauza pentru parati, un mandatar (neavocat). Am vazut dosarul intre termene si am gasit mandatul judiciar incredintat acestui mandatar.
La acest al treilea termen se trece la audierea martorilor. Poate intra acum in cauza mandatarul? Poate el adresa (prin intermediul instantei, fireste!) intrebarile pentru martorii citati la acest termen?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 17:22, 4 Mai 2009
Ce interpretare? Eu m-am exprimat foarte clar: daca mandatarul in baza mandatului incredintat de mandant poate pune intrebari martorilor (evident ca prin intermediul instantei!..nici nu am spus altfel!) , daca poate trece la interogatoriul partii adverse , daca poate administra proba constand in inscrisuri!
Ma interesa mai mult daca mandatarul poate interveni in baza acestui mandat la a treia infatisare, cand se intampla sa se audieze martorii ! Atat!
Ce am interpretat eu gresit sau..de ce nu puteti fi de acord cu interpretarea mea?
Dvs. ati gresit cand ati afirmat ca un mandatar (in baza mandatului incredintat) nu poate cere administrarea probelor, nu eu!:)
Mi-ar fi convenit sa gasesc o solutie sa-l indepartez pe acest mandatar dar..se pare ca nu am niciuna! Mandatul este dat in fata notarului., asa cum reiese din actul depus la dosar.
Cui i s-a incredintat de catre mandant nu cred ca are nicio relevanta atat timp cat aceasta a fost vointa lor.
Faceti o eroare de logica. Ati spus ca sunteti la al treilea termen de judecata, da? Atunci cum sa propuna probe? Nu au fost deja incuviintate de instanta?

Cand am spus interpretare ma refeream la faptul ca ati spus ca mandatarul poate face toate acele actiuni in numele mandantului. Articolul citat de dumneavoastra nu spune acest lucru, de aceea am afirmat ca nu sunt de acord cu interpretarea dumneavoastra. Singurul lucru pe care il poate face este sa depuna note scrise ( concluzii scrise ) .
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
Brom a scris:

Faceti o eroare de logica. Ati spus ca sunteti la al treilea termen de judecata, da? Atunci cum sa propuna probe? Nu au fost deja incuviintate de instanta?

Va asigur, logica mea este f. buna!:)
Am afirmat ca suntem la cel de al treilea termen (infatisare) si ca ma intereseaza daca la acest termen mai poate intra un mandatar care sa continuie ceea ce a inceput justitiabilul de unul singur, in sensul de a audia martorii propusi atat de reclamant cat si de parat, de a depune lista cu intrebarile pt. interogatoriul reclamantului, de a administra proba constand in inscriduri, etc, toate acestea urmare a incuviintarii probatoriului...evident!
Daca am spus despre audierea martorilor logic ca instanta a incuviintat deja aceasta proba,nu?
Vreti sa spuneti ca art.68 cpc ii limiteaza in vreun fel posibilitatile de aparare a unei parti daca o face prin mandatar, in sensul ca mandatarul nu are voie sa puna intrebari martorilor (prin intermediul instantei, evident) ?
Mie mi se pare ca mandatarul poate face exact ce ar fi putut face si justitiabilul, daca a primit un mandat judiciar, in fata notarului!
Ce nu poate face mandatarul este clar stabilit prin art.68 cpc: nu poate pune concluzii verbale, ca scrie sigur poate!
Ceea ce poate face mandatarul sunt simple fapte materiale de remitere a inscrisurilor a textului intrebarilor, a concluziilor scrise. Nu-l puteti impiedica niciucm sa faca asta, dar il puteti impiedica sa puna concuzii verbal, sa puna intrebari verbal, altele decat cele scrise in interogatoriu, etc.
Hmm, deci nu am nicio sansa sa-l impiedic cu ceva in privinta audierii martorilor?

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
De cand intra in vigoare ncpc??? doru6 doru6 Am reprezentat pe cineva intr-o cauza in luna octombrie si instanta nu m-a lasat sa pun concluzii cu privire la o exceptie procesuala pt. ca sunt mandatar ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)