Buna, as dori sa va intreb daca in ncpp participantii la procesul penal , adica procurorul, instantele de judecata, inculpatul, partea civila, partea responsabila civilmente raman la fel ca in vechea reglementare sau s-a schimbat ceva? Multumesc.
Pai nu v-am raspuns, luati cele doua coduri si vedeti si singur modificarile daca nu intelegeti raspunsul, aici incercam sa ajutam oameni care au probleme reale nu sa va facem noi analiza pentru lucrarea dvs de licenta, mana pe carte domnule domnule student, invatati sa va descurcati singur!
Nu am avut pretentia de a se mi se face o analiza pt lucrarea mea de licenta, pur si simplu am vrut sa stiu daca s/a schimbat ceva sau nu pt ca nu stiam si am zis sa intreb aici pt ca am crezut ca m/ar putea lamuri cineva. Sunt avocati si judecatori care habar n-au ce s/a schimbat in noile coduri si aveti pretenti de la un student? Sa fim seriosi!!
Judecatorul este incompatibil, potrivit prev. art. 42 alin. (1) pct. 6 C.pr.civ, cand a fost intr-un proces penal cu una dintre parti.
Avand in vedere ca martorul este parte in procesul penal, potrivit prev. art. 34 C.pr.pen, atunci, in calitate de denuntator, judecatorul a fost asadar intr-un proces penal, deci poate fi recuzat?!