avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Participantii la procesul penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Participantii la procesul penal

Buna, as dori sa va intreb daca in ncpp participantii la procesul penal , adica procurorul, instantele de judecata, inculpatul, partea civila, partea responsabila civilmente raman la fel ca in vechea reglementare sau s-a schimbat ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:40, 3 Aprilie 2018
Ma ajuta si pe mine cineva? Multumesc.
Pai nu v-am raspuns, luati cele doua coduri si vedeti si singur modificarile daca nu intelegeti raspunsul, aici incercam sa ajutam oameni care au probleme reale nu sa va facem noi analiza pentru lucrarea dvs de licenta, mana pe carte domnule domnule student, invatati sa va descurcati singur!
Nu am avut pretentia de a se mi se face o analiza pt lucrarea mea de licenta, pur si simplu am vrut sa stiu daca s/a schimbat ceva sau nu pt ca nu stiam si am zis sa intreb aici pt ca am crezut ca m/ar putea lamuri cineva. Sunt avocati si judecatori care habar n-au ce s/a schimbat in noile coduri si aveti pretenti de la un student? Sa fim seriosi!!
Eu nu am, dvs ar trebui sa aveti.
De raspuns vi s-a raspuns, v-am aratat modificarile, numai ca nu intelegeti.
Judecatorul este incompatibil, potrivit prev. art. 42 alin. (1) pct. 6 C.pr.civ, cand a fost intr-un proces penal cu una dintre parti.
Avand in vedere ca martorul este parte in procesul penal, potrivit prev. art. 34 C.pr.pen, atunci, in calitate de denuntator, judecatorul a fost asadar intr-un proces penal, deci poate fi recuzat?!

Alte discuții în legătură

Care lege stabileste lista calitatilor posibile intr-un dosar penal? eusaisapte eusaisapte Care este legea, hotararea sau regulamentul care stabileste lista calitatilor posibile pe care partile dintr-un dosar penal le poate avea? Am cerut ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de a fi ascultat în calitate de martor blondul72 blondul72 Organul de cercetare penală al poliției judiciare (polițistul) poate fi ascultat în calitate de martor cu privire la îndeplinirea unui act de urmărire ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in procesul penal Albert Kurtyan Albert Kurtyan Intr-un proces penal, inculpatul nu doreste sa dea nicio declaratie, nici sa vorbeasca in vreun fel. Inculpatul doreste sa isi numeasca un reprezentant care ... (vezi toată discuția)