avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intabulat pe altcineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intabulat pe altcineva

Buna am vandut un teren perfect legal din punct de vedere juridic inscris in cf la notar am facut vanzare cumparare am incasat banii tot ok.
Dar acuma m-am trezit cu cumparatoru la mine ca nu poate sa se intabuleze pe teren din cauza ca este altcineva intabulat deja pe teren.Terenul nostru a fost cumparat in 2002 de la o doamna la notar si probabil acea doamna a vandut si mie si altcuiva.Eu acuma ce risc pt ca nu am facut practic nimica rau am platit 12 ani impozit pt el si l-am vandut legal mai departe se poate anula contractul de vanzare ? sau cel care a cumparat de la mine trebuie sa o deie pe cea care a vandut noua terenul in judecata?practic ea a vandut de 2 ori iar noi nu am stiut am avut acte in regula
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
viliezwarez, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andra Banut , Avocat 17:14, 5 Mai 2014
A vinde o proprietate imobiliara- teren " perfect legal" presupune si intabularea obiectului contractului de vanzare imobiliara- teren- pe numele cumparatorului.
Notarul care a incheiat contractul de vanzare cumparare - a avut ca obiect de vanzare -terenul intabulat pe numele vanzatorului, apoi dupa semanrea contractului de vanzare cumparare de catre vanzatori si cumparatori , acesta se depune la OCPI pentru incheiarea de intabulare a tranzactiei respective pe numele cumparatorului.
"noi am avut acte in regula" --- in ce au constat actele in regula?
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Reveniti cu un mesaj daca veti fi implicat intr-un proces.
In acest caz, problema trebuie rezolvata de persoana care a cumparat terenul de la dvs, insa cu siguranta veti fi introdus in proces si dvs. Datele pe care le-ati furnizat dvs sunt insa prea putine pentru a va da un raspuns complet. Astfel, trebuie stabilit cand s-a inscris in CF cealalta persoana care a cumparat de la dna notar. Pentru ca in mod normal, cand v-ati prezentat la notar cu cumparatorii, daca nu erati dvs in CF nu ati fi putut vinde. Pe de alta parte, dupa perfectarea contractului, aceasta mentiune este facuta de notar la CF imediat. Iar pe perioada perfectarii contractului, CF-ul imobilului este blocat. La modul cel mai general va pot spune doar ca instanta va hotara al cui contract si a cui inscriere in CF ramane valabila. Daca va fi a dvs, atunci nu aveti nicio problema. Daca in schimb se considera cealalta ca fiind inscrierea valabil facuta, atunci dvs va trebui sa restituiti suma primita de la cumparatori si sa va indreptati impotriva vanzatorului pentru a recupera suma pe care i-ati platit-o la momentul cumpararii terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intravilan viliezwarez viliezwarez Buna ziua mama mea a cumparat in anul 2002 un teren de la o femeie,anul acesta eu m-am dus sa-l intabulez la o firma iar aceasta a intabulat terenul fara ... (vezi toată discuția)
Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 euro credit ... Amalia dinu Amalia dinu Am cumparatun teren in anul 2007 cu suma de 50 000 euro credit imobiliar contractul de vânzare cumpărare fiind încheiat la avocat. Nu am intabulat și ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)