avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa-mi cumpar o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa-mi cumpar o casa

vreau sa-mi cumpar o casa si as vrea sa stiu care ar fii cheltuielile mele pana in punctul in care casa e pe numele meu.am intrebat notarul care a facut succesiunea si intabularea a celor care imi vinde casa ce cheltuieli tre sa suport eu si mi-a spus ca,cumparatorul plateste contractul de vanzare cumparare.e adevarat?si inca ceva :ca sa intabul casa pe mine tre sa platesc aparte intabularea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 20:42, 14 Ianuarie 2010
Daca Dvs. vreti sa cumparati casa de la cineva care au devenit acuma proprietari dupa efectuarea succesiunii va anunt ca taxele obligatorii pt. cumparator sunt onorariul notarial, TVA la onorariu si taxa de inscriere in cadastru. Atat!
Vanzatorii au de platit un impozit de 3% la stat, pentru ac vand ceva, si extrasul de carte funciara de autentificare pe baza caruia notarul face contractul. La CF se mai inteleg oamenii de regula, dar impozitul nici intr-un caz nu trebuie Dvs. sa il platiti!
Si bineinteles semnarea contractului la notar implica faptul ca se face intabularea, pt. aceea platiti taxa de intabulare la notar si dupa 7 zile aveti extras CF pe numele Dvs.

Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
va multumesc manuelabernat!deci mie imi corespunde sa platesc onorariul notarial si cu totu aparte intabularea, inscrierea pe numele meu,nu intra totu impreuna,nu?
nu trebuie sa platiti toate taxele unui contract de vanzare cumparare!
Si taxa de inscriere pe numele Dvs. trebuie sa o platiti la notar, atunci cand semnati, pt. ca notarul face toate transcrierile apoi.
Platiti onorariu, TVA la onorariu, taxa de transcriere. Intabularea nu e separat, trebuie facuta de notar automat dupa semnarea contractului si dupa achitarea taxelor corespunzatoare, in aceasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri finale vanzare apartament gorady gorady Buna ziua . Sunt nou pe forum ..si imi cer scuze daca acest subiect s a mai discutat. Vreau sa vand un apart in valoare de 22 500 e .Ma intereseaza cat ar ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol procedura succesiune karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de efectuat in vederea reluarii (repunerii pe rol) a procedurii de succesiune pentru definitivarea ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)