avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut

Buna Seara ........................ Am imprumutat o societate cu o anumita suma , in care a garantat cu un imobil , termenul pentru restituire era de 30 zile , dar in clauza spune ca dupa 6 luni pot sa chem in judecata societatea sau sa scot la vanzare bunul ipotecat in baza contractului de imprumut si sa ma indestulez din pret in limita sumei datorate de imprumutat . Pot vinde imobilul in baza contractului de imprumut cu garantie imobiliara cu aceste clauze ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Laurentiu00 , utilizator 22:09, 5 Mai 2014
L ati facut autentic? Sau are data certa data de avocat? In aceste cazuri imprumutul este titlu executoriu.
Este autentic si au trecut si cele 6 luni
Este titlu executoriu atunci. Banuiesc ca este notat si in CF ,mergeti la un executor judecatoresc.
Dar pot vinde imobilul mai departe in notariat , fara a merge la executor ?
Cum sa l vindeti dvs?! Nu sunteti proprietar! Dvs aveti notat in CF in favoarea dvs o sarcina, asta nu va face proprietar! Contractul de imprumut cu garantie reala imobiliara NU ESTE TRANSLATIV DE PROPRIETATE. Dvs aveti un drept de creanta, pe care vi l puteti valorifica in urma acedtui contract care este titlu executoriu daca creanta este certansi exigibila. Ca sa faceti acest lucru trebuie sa mergeti la executor! Faptul ca actul este titlu executoriu asta inseamna ca numai mergeti in instanta ci direct la executor!
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Ipoteca conventionala - peste care anaf a pus sechestru asigurator fany22 fany22 Buna ziua, Am imprumutat o soc. com cu o suma, iar administratorii mi-au garantat cu 1 teren, am facut contract de imprumut cu garantie imobiliara pe ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)