avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se face o plangere penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se face o plangere penala?

Cum se poate face o plangere penala impotriva unei firme care la inceput a parut de buna credinta, dar ulterior s-a dovedit a fi o firma care excrochiaza lumea?
Care este termenul legal in care se poate face aceasta?
As dori si un model de plangere daca m-ar putea ajuta cineva.
Pentru raspuns la obiect sunt necesare date concrete
In ce mod excrocheaza lumea ?
Modele de plangeri penale gasiti pe site,urmand sa o personalizati cu situatia dv concreta
In cazul de fata este vorba de firmele asa zise de modeling care apar acum si maine nu mai sunt.
Ele dau in judecata lumea care este delasatoare, castiga procese si oamenii ulterior platesc niste bani care nu ar fi trebuit platiti.
Plangerea penala va fi depusa sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului, dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă.


Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.


Plângerea făcută oral se consemnează într-un proces-verbal de organul care o primeşte.
Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ, sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu-şi însuşeşte plângerea.
Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă.


Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite pe cale administrativă organului competent.

Va multumesc frumos pentru mesaj!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - notiune, aparare adinkaa adinkaa ce inseamna? care sunt pasii pentru a te apara? (vezi toată discuția)
Cum pot depune plangere penala daca nu sunt in tara testcs testcs Am petrecut ieri cinci ore incercand sa votez la referendum si la europarlamentare in Offenbach, Germania. Dupa cinci ore am fost anuntati ca mai sunt 600 ... (vezi toată discuția)