avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot depune plangere penala daca nu sunt in tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot depune plangere penala daca nu sunt in tara

Am petrecut ieri cinci ore incercand sa votez la referendum si la europarlamentare in Offenbach, Germania. Dupa cinci ore am fost anuntati ca mai sunt 600 buletine de vot si numarul persoanelor dinaintea mea era semnificativ mai mare.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot sa depun plangere penala pentru incalcarea repetata a dreptului meu de vot din strainatate si daca da cum? Pe cine sa contactez? Ambasada din Germania? Tribunalul din judetul in care figurez cu domiciliul din Ro? Pot sa depun plangere si ulterior cand vin data viitoare in Ro (cam peste 6 luni)?
Buna ziua,
Transmiteti plangerea prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. B-dul Libertăţii nr.12, Sector 5 - Bucureşti, ei transmitandu-l la parchetul competent.
Plângerea

(1)Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.

(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

(3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.

(4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.

(5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.

(6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.

(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.

(8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.

(9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere penala adriancarabus adriancarabus buna ziua cum sa fac o plangere penala unui vecin per fizica care a montat camere de supraveghere la coltul blocului si ma ameninta cu filmari sicamerele sunt ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)