avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Adevarat sau mit- executarea a 1/3 din pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Adevarat sau mit- executarea a 1/3 din pedeapsa

Am auzit un zvon cum ca, de ceva timp, dintr-o sentinta definitiva si irevocabilaț din pedeapsa primita se executa doar o treime??? daca este adevarat pot sa primesc mai multe detalii cu privire la procedura?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:50, 6 Mai 2014
e doar un zvon...nimic real:slap:
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Dacă vă referiți la posbilitatea celui condamnat de a fi liberat condiționat, fracția de pedeapsă care trebuie executată este de 2/3 din pedeapsă.
exista aceasta posibilitate doar daca cel condamnat are varsta de peste 60 de ani si are zile castigate care sa acopere diferenta de la 1/3 din pedeapsa la 1/2 din pedeapsa .
ca exemplu daca cel condamnat are 3 ani de executat , daca are varsta de peste 60 de ani poate fi discutat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata dupa executarea a 1 an din pedeapsa daca are 6 luni castigate prin munca sau scriere de carti , participare la cursuri etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni ... simonaotto simonaotto buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni poate iesi mai repede inainte de liberarea conditionata este arestat di 15 decembrie 2023 si a ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata veronikaa veronikaa Buna ziua, Sotul meu este a fost condamnat definitiv 2 ani cu executare anul acesta (luare de mita), el fiind arestat din data de 08.09.2011. Are un ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)