avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neefectuarea de catre celalalt parinte 1 luna CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neefectuarea de catre celalalt parinte 1 luna CCC

Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie. Una dintre angajate a beneficiat de CCC pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Copilul este nascut dupa martie 2012. In data de 05.05.2014, copilul a implinit 2 ani si nu au fost facute demersurile pentru ca cealalt parinte sa beneficieze de 1 luna de CCC, angajata nerevenind la munca cu 1 luna mai devreme. Angajata urmeaza sa inceteze raporturile de munca cu societatea noastra incepand cu urmatoarea zi. Care sunt consecintele acestei situatii?
Cel mai recent răspuns: gabrieladina , utilizator 14:47, 6 Mai 2014
1. Daca tatal copilului indeplinea conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) mamei copilului i se reduce CCC cu o luna de zile.

2. Daca nu s-a intamplat asa i se va cere (de catre AJPIS) sa returneze indemnizatia pentru CCC pe ultima luna.

3. Dvs., ca angajator, nu aveti nici o responsabilitate, ii incetati contractul individual de munca (CIM) iar restul o intereseaza pe salariata.

Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din concediu crestere copil un an in somaj cu supliment de insertie Buburuza1995 Buburuza1995 Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost concediata de la locul de munca si am beneficiat de ajutor de somaj timp de 7 luni( in total am dreptul ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu o intrebare. Copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2014, iar eu sunt in concediu crestere copil din 10 noiembrie 2014. Pana cand ... (vezi toată discuția)