avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prezentare Martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prezentare Martori

Salutare!

De aproape un an ma aflu intr-un proces civil in care am contestat o amenda de circulatie. Ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta. Am contestat procedura de intocmire a procesului verbal. Legea spune ca in cazul in care contravenientul nu semneaza sau nu este de fata, agentul de politie are nevoie de un martor asistent ca sa semneze procesul verbal pt a confirma cele intamplate. Alfel, procesul verbal este interpretabil si subiectiv. Fara semnatura contravenientului si cea a unui martor asistent, procesul verbal este nevalid, nul.
La dosar am adaugat cativa martori care au fost cu mine. Trei dintre ei au primit citatie sa se prezinte la proces, 16 mai 2014. Ideea este ca cei trei au vazut cand politistul a venit sa-mi dea amenda, dar nu au mai stat prin apropiere cand agentul a completat procesul verbal. Ce trebuie sa spuna in instanta? Ca nu au vazut ca agentul de politie sa solicite un martor asistent?
Daca martorii nu se prezinta, primesc amenda? Ei au primit citatie sa se prezinte. Reamintesc ca este dosar civil.
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 15:02, 6 Mai 2014
Probabil ati contestat procesul verbal inclusiv cu privire la fapta retinuta si nu ati invocat exclusiv cauze de nulitate ale acestuia precum lipsa semnaturii dvs. si a unui martor asistent. Din experienta va spun ca practica este cu totul alta, iar aceste cauze de nulitate nu mai sunt apreciate de instanta astfel cum le prevede expres legiuitorul sub pretextul ca la acesl moment nu se afla niciun martor in zona iar procesul verbal se bucura de prezumtia de legalitate. Martorii dvs. trebuie sa se prezinte si sa marturiseasca daca fapta retinuta prin procesul verbal a fost sau nu savarsita. Cat priveste modalitatea de intocmire a procesului verbal acestia pot declara ca nu au asistat la acest moment fara alte argumente.
Procesul poate fi anulat, ca fiind nelegal si netemeinic, nefiind savarsita fapta contraventionala.

In acest sens, se impune audierea martorilor.

Din moment ce martorii dvs. nu au mai stat prin apropiere cand agentul a completat procesul verbal ar declara mincinos daca ar spune ca ar declara ca agentul nu a solicitat un martor asistent.Cel mai bine e ca martorii sa declare legat de savarsirea faptei, daca spuneti ca au fost cu dvs.Dumneavoastra ati contestat numai modalitatea de intocmire a procesului verbal sau si fapta constatata?Eu zic ca acestia sa declare doar ceea ce stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare martor - proces civil catalindiakonus catalindiakonus Salutare. De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am ... (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)