avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezentare Martor - Proces civil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezentare Martor - Proces civil

Salutare.

De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am atacat procedura de intocmire a procesului verbal. Pe procesul verbal nu apare nici semnatura mea (a contravenientului) si nici a vreunui martor asistent care trebuie solicitat de catre agentul de politie.

Care lege spune ca in cazul in care contravenientul nu semneaza sau nu este la fata locului, agentul de politie trebuie sa solicite semnatura unui martor asistent? In cazul in care semnatura contravenientului nu apare, si nici a martorului asistent, atunci acel proces verbal a fost intocmit nelegal.

Pe 16 mai va fi sedinta finala. Intrebarea mea este... daca martorii citati nu se prezinta, ptesc ceva? Primesc amenda? Am citit ca daca e proces civil nu se intampla nimic. Este adevarat?

Astept raspuns urgent la toate intrebarile. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:45, 14 Mai 2014
Daca pierdeti procesul veti plati amenda.
Daca nu exista martori atunci ce martori au fost citati?
Art. 180 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002

(1)in cazul in care constata incalcari ale normelor rutiere, agentul constatator incheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1A, care va cuprinde in mod obligatoriu: data, ora si locul unde este incheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numarul si seria actului de identitate ori, in cazul cetatenilor straini, al persoanelor fara cetatenie sau al cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; numarul punctelor-amenda aplicate si valoarea acestora, posibilitatea achitarii de catre persoana fizica, in termen de cel mult doua zile lucratoare, a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, sanctiunea contraventionala complementara aplicata si/sau masura tehnico-administrativa dispusa; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a caii de atac, semnatura agentului constatator si unitatea de politie la care se depune plangerea.

(2)in cazul in care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre_ aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. in acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
S-a procedat corect? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca in urmatoarea situatie s-a procedat corect! Oprit de echipaj politie al unei sectii din Bucuresti pe motiv ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)
Contestare pv rutiera adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua , mergand la locul de munca in dimineata asta, in fata la un moment dat, prima banda de mers era blocata de un echipaj de politie intr-ucat se ... (vezi toată discuția)