avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copie fisa medicala pacient medic familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copie fisa medicala pacient medic familie

buna-ziua;pacientul are dreptul sa obtina copie xerox dupa fisa medicala sau doar sa o vada,in prezenta medicului de fam?si in acest din urma caz,poate sa-si ia notite?in legea drepturilor pacientului scrie ca avem dreptul la info medicale;rog raspuns comentat si argumentat cu text lege;va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianpaul169 , utilizator 15:22, 29 Ianuarie 2015
dar e legal oare ca medicul de familie sa perceapa taxa pt eliberarea fisei medicale in caz de schimbare medic familie?
Prevederile legale de mai jos nu mentioneaza nimic despre taxa de eliberare a fisei medicale. Dupa parerea mea, este un abuz al medicului de familie, care este, de fapt, obligat sa trimita fisa medicala noului medic de familie.

ORDIN NR. 619/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2014 a Hotărârii de Guvern nr.400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015

ANEXA 2

ART. 11
Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie și persoanele care nu
sunt înscrise pe lista unui medic de familie și care doresc să se înscrie, vor adresa o cerere de înscriere prin transfer/cerere de înscriere, ale căror modele sunt prevăzute în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă, după caz. Pentru situațiile de înscriere prin transfer, medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă/prin asigurat, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.

Va multumesc pt raspuns.Asa stiam si eu,ca se procedeaza,dar asistenta medicului de fam spune ca se depune efort si timp in procedura de eliberare-transfer a fisei medicale si se considera munca,prestare de servicii...ma gandesc ca era corect sa fi spus de la inceput la pacienti,inainte sa se inscrie la respectivul medic,ca in momentul plecarii,i se va percepe taxa de retragere a fisei medicale de 1 mil lei vechi,sa vedem atunci cine s-ar mai fi inscris...nu mai vorbesc de faptul ca daca am o urgenta cand sunt bolnav,nu raspunde la telefonul mobil sau de faptul ca i-am cerut mail-ul pt programari sau alte probleme urgente si a spus ca e mail-ul personal si nu se pot face programari pe el...pai atunci de ce mi l-a mai dat?cand i-am cerut mail de la unitatea medicala,deci mail de serviciu,a spous ca nu este,de parca ar dura mai mult de 5 minute sa faca unul...e clar rea intentie si smecherie la mijloc,dar am vrut sa aflu sigur daca are dreptul sa se poarte asa cu pacientii...In cazul in care nu-mi elibereaza fisa decat contra cost,unde sa reclam?ca la c.j.a.s. cred ca e prietenie inte ei,nu-si scot ochii unii la altii...vorba din popor-corb la corb nu-si scoate ochiul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Ce norme reglementeaza cadrul legal pentru inscrierea la un alt medic de familie laliuta laliuta Buna seara! Luna trecuta am vrut sa ma mut la un medic de familie in Bucuresti deoarece lucrez aici. Mi-am gasit medic de familie la care m-as fi putut inscrie ... (vezi toată discuția)
Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale alina81 alina81 Buna ziua, In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva. as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt ... (vezi toată discuția)