avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce norme reglementeaza cadrul legal pentru inscrierea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce norme reglementeaza cadrul legal pentru inscrierea la un alt medic de familie

Buna seara! Luna trecuta am vrut sa ma mut la un medic de familie in Bucuresti deoarece lucrez aici. Mi-am gasit medic de familie la care m-as fi putut inscrie si am completat documentele necesare. Medicul primitor mi-a inmanat o scrisoare medicala pe care am prezentat-o medicului de familie de care voiam sa plec. Acesta a refuzat sa primeasca scrisoarea si sa imi dea fisa medicala motivand ca ar trebui ca medicul de familie primitor ar trebui sa ii trimita o scrisoare prin posta dupa care sa vin sa imi iau fisa medicala. Am reusit sa gasesc opinii pe internet favorabile interpretarii mele. As dori sa imi spuneti ce lege sau norme de aplicare, in vigoare, se aplica in acest caz pentru a ii face sa inteleaga ca e vorba de intrepretare si ca ar fi putut sa semneze scrisoare imanata de mine. Mentionez ca am probleme de sanatate si am recurs la cabinete private de sanatate. Insa acetia inca nu au descoperit sursa problemelor si am ajuns la capatul banilor. As dori sa imi rezolv problema cu medicul de familie cat mai repede astfel incat sa beneficiez si de servicii gratuite intrucat sunt salariata. De asemenea as dori sa ma lamuresc daca nu cumva totul se putea rezolva de mai demult astfel incat sa nu fi trebuit sa platesc banii pe consultatii si analize.



Va multumesc si sper sa aveti o seara buna!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:03, 10 Februarie 2015
Normele de aplicare a Contractului cadru (COCA) privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014, Anexa 2 ,prevedeau urmatoarele:

ART. 12
Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de înscriere prin transfer, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.


Normele de aplicare a Contractului cadru (COCA) privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015, Anexa 2, prevad cam acelasi lucru, dar cu mici modificari:

ART. 11 Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie și persoanele care nu sunt înscrise pe lista unui medic de familie și care doresc să se înscrie, vor adresa o cerere de înscriere prin transfer/cerere de înscriere, ale căror modele sunt prevăzute în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă, după caz. Pentru situațiile de înscriere prin transfer, medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă/prin asigurat, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicul de familie ContSters299279 ContSters299279 Pasii care trebuiesc urmati pentru a schimba medicul de familie . Va multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Transfer la un alt medic de familie DumitruIon DumitruIon Vreau sa schimb medicul de familie. Am gasit un alt medic de familie care ma accepta pe listele sale. Actualul medic refuza sa elibereze actele necesare ... (vezi toată discuția)
Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal? IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua ! Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)