avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli - reconfigurare rampa auto
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli - reconfigurare rampa auto

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat si anume:
- care este modalitatea de repartizare a cheltuielilor cu reconfigurarea rampei auto ( in conformitate cu legislatia in vigoare )intr-o Asociatie de Proprietari, in conditiile in care nu toti proprietarii detin locuri de parcare in subsolul imobilului.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: petricia , utilizator 10:03, 7 Mai 2014
Contravaloare executie se repartizeaza proprietarilor care detin locuri de parcare
va multumesc, exista si o lege in acest sens? Daca sunt proprietari care detin mai multe locuri de parcare cu suprafete diferite cum se repartizeaza?
Se impune ca fiecare proprietar sa achite c/v suprafata detinuta
In HG 1588/2007 (Normele metodologice de aplicare a Legeii 230/2007 a Asociatiilor de Propietari) se prevede in cap. III ca se impart cheltuielile pe cota indiviza, persoane, consum individual, consumatori tehnici si pe beneficiari.
In cazul acesta se aplica evident, asa cum vi s-a spus deja, reparatizarea pe beneficiari (propietari locuri de parcare) si dupa marimea suprafetei ocupate (cota indiviza din parcarea subterana).
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Carturarul, utilizator
Repartizati costurile numai celor ce detin locuri de parcare, proportional cu supafata detiunuta.
Costul total al lucrarii se imparte la suprafata totala a parcarii si se determina costul pe metru patrat.
Acest pret pe metru patrat se inmulteste apoi cu suprafata detinuta de fiecare, suprafata unui spatiu ori doua ori noua daca unii au mai multe.

Alte discuții în legătură

Impartire procentuala spatiu comun Marcel_Savu Marcel_Savu Sunt proprietarul unui apartament de 2 camere intr-un bloc nou cu o singura scara si parcare subterana. Problema este ca la intocmirea documentatiei blocului ... (vezi toată discuția)
Repartizarea facturii enel intr-o asociatie de propietari hollyc hollyc Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat : datele problemei: -suntem o asociatie de propietari -avem curte propie iluminata si asigurata cu instalatie ... (vezi toată discuția)
Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)