avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere garsoniera

Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere pentru o garsoniera din Bucuresti fara a-l autentifica la notariat. Doar un contract de inchiriere de mana semnat de proprietar si de catre chirias. La putin timp dupa semnare, chiriasul s-a razgandit solicitand returnarea integrala a banilor achitati, respectiv 300 euro (o chirie + garantia). In contract era stipulat ca pe termen de 12 luni locuinta va fi inchiriata catre chirias. Orice modificare de contract se va face cu acordul partilor cu termen de 30 de zile inainte de a elibera etc. Avand in vedere ca rezilierea a fost solicitata la numai cateva zile de la semnare, ce drepturi are chiriasul de a primi banii inapoi? Are valoare in instanta contractul? Mentionez ca o chirie a fost oprita de catre mine pentru ca a solicitat rezilierea fara a anunta cu 30 de zile inainte ( practic astfel o luna trebuia oricum achitata) iar garantia a fost retinuta pentru toate cheltuielile aferente (zugravit si facut curatenie pentru a se pune la dispozitie un spatiu perfect asa cum a solicitat chiriasul). Cum ar trebui sa actionez? Ce trebuie facut intr-o astfel de situatie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
AnaStroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:03, 6 Mai 2014
Incercati sa solutionati amiabil
Contractul reprezinta dovada a conventiei partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire chirie catre chirias rodyhas rodyhas Am un contract de inchiriere a unei garsoniere pana in 30 iunie ac.Chiriasa vrea sa plece incepand cu 1 iunie m-a anuntat azi si vrea sa-i restitui chiria si ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de 1 an, impreuna ... vmiron vmiron Probleme la predarea aprtamentului inchiriat. Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de 1 an, impreuna cu inca 2 persoane, fiind vorba de un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)