avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea prin Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea prin Hotarare judecatoreasca

Suntem 3 frati si in urma decesului mamei am mostenit apartamentul in care am copilarit. Sora mea este persoana cu handicap psihic, in consecinta are curator in persoana sotului meu.
Celalalt frate s-a stabilit de ani buni in Germania, nu s-a implicat nici in ingrijirea mamei inainte de moarte, nici nu acontribuit financiar la sanatatea acesteia, nu a participat cu nici un sprijin financiar la inmormantarea acesteia, fiind un simplu spectator.
Acum cand se pune in discutie vanzarea casei si practic impartirea ei, vrea partea lui. Din pacate nu-mi da procura din partea lui ca sa o vand, probabil crezand ca voi vinde proprietatea si va ramane cu buza umflata.
Nu intentionez asa ceva, cred in justitia divina si este normal sa-si primeasca partea cuvenita.
Intrebare: in lipsa unei procuri din partea lui pentru vanzarea apartamentului exista o alta modalitate in instanta de a putea vinde aceasta proprietate?
Va rog sa ma sprijiniti, multumesc.
Stimat forumist,

Dacă nu ați dezbătut succesiunea, este necesar să o faceți.

Subsecvent, în lipsa înțelegerii, precum intuiți și dvs, este nevoie de o ieșire din indiviziune.

Cu stimă.
Formulati o actiune in instanta prin care solicitati stabilirea masei succesorale,stabilirea mostenitorilor si a cotei parti din succesiune cuvenita,iesirea din indiviziune etc.Este o actiune destul de complexa ce presupune costuri,timp,contactati un av pt a fi reprezentata,nu este genul de actiune care poate fi copiata de pe net.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea dezbaterii succesorala .Se poate proceda la sistarea starii de indiviziune, pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare titlu de mostenitor ada.armina ada.armina Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute ... (vezi toată discuția)
Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)