avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum ma pot apara in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum ma pot apara in aceasta situatie?

Buna seara . Am si eu o nelamurire . Pe 25 decembrie 2013 am avut o altercatie cu doi tinerii intr-un club , care au sarit pe mine sa ma bata si eu m`am apart unu dandui un pumn si altuia o sticla in cap . Din cate stiu cel cu sticla in cap a scos un certificat medico-legal pe 7 zile dar din acea sticla nu a patit nimic deosebit ce pot face ? Pana la ora actuala nu am fost chemat nici macar la declaratii la politie . Imi cer scuze daca nu am explicat pe inteles !
Cel mai recent răspuns: badboy20cm , utilizator 09:43, 8 Mai 2014
poate nu au depus plangere penala prealabila impotriva dvs, ca daca au depus...

Lovirea sau alte violenţe

Art. 193. - (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

sau
Încăierarea

Art. 198. - (1) Participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane şi nu se cunoaşte care dintre participanţi a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani, cu excepţia victimei, care răspunde potrivit alin. (1).
(3) Când prin fapta săvârşită în condiţiile alin. (2) s-a cauzat moartea unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani, iar dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(4) Nu se pedepseşte cel care a fost prins în încăierare împotriva voinţei sale sau care a încercat să-i despartă pe alţii.
Poate reușiți să vă apărați invocând fie legitima apărare, fie provocarea, deși, prin aceea că ați lovit cu o sticlă în cap pe unul dintre agresori, se va putea considera că ați depășit limitele unei apărări .
Așteptați să fiți citat și să vedeți încardarea juridică, apoi, poate reușiți să vă împăcați cu ei, în măsura în care va fi posibil, atât din punct de vedere legal, cât și sub aspectul voinței celor pe care i-ați lovit .
Va multumesc pentru atentia acordata !
Buna ziua ,ma scuzati ca postez aici dar fiind legat de un subiect NELAMURIRE! am si eu cateva si nu consider ca este nevoie sa deschid si eu unul.
Multumesc


Intrebarea :

Ce urmeaza dupa ce politistul care se ocupa de cazul meu mi-a spus ca procurorul a dat inceperea urmariri penale impotriva la cei reclamati?

Urmeaza sa dea termen in instanta ?

Vreau sa previzez cA am dat si declaratie pe acele forumulare tip.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incaierarea BaraganMarius BaraganMarius Salut ! Am o cunostinta, care in 2006 a savarsit infractiunea de talharie [zice el ] pt care a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 10 luni ! Dupa a fost ... (vezi toată discuția)
Instigare sau complicitate poate! just. just. Salut ..numele meu este ionut 17 ani...venind acum o saptamana de la un gratar cu inca 3 baieti ...mam certat cu un baiat ...Am vorbit cu acest X dupa care ... (vezi toată discuția)
Lovirea unui cadru didactic în instituția de învățământ Daria 21 Daria 21 As dori sa știu ce se poate face ,legal,în cazul în care o educatoare este lovită cu o matura în spate,pana aceasta se rupe,de către femeia de serviciu ... (vezi toată discuția)