avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa medicina muncii e obligatorie in acest caz?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa medicina muncii e obligatorie in acest caz?

Sunt un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 7810 - respectiv activitati ale agentiilor de plasare de forta de munca. Intocmim contracte de mediere pentru clienti. Este obligatoriu sa cerem de la clienti si fisa de medicina muncii (care se solicita la angajare, nu la o mediere) sau este suficienta adeverinta medicala de la medicul de familie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 8 Mai 2014
Fisa de aptitudine se elibereaza de catre medicul de medicina muncii numai pe baza cererii facute de angajator si numai prealabil incheierii unui contract individual de munca.
Multumesc pentru raspuns. Am avut surpriza ca un inspector de la ITM sa ne ceara si acest document, am cautat in Legea 156/2000 si nu l-am regasit.
Ce intelegeti prin mediere, sunteti agent de munca temporara care pune la dispozitie salariati angajati prin contract de munca temporara?
Nu. Nu sunt agentie de recrutare sau agent de munca temprara. Pentru codul CAEN 7810 - Aceasta clasa include listarea locurilor de munca vacante si recomandarea sau plasarea solicitantilor pentru o slujba, in situatia in care persoanele recomandate sau plasate in munca nu sunt angajatii nostri.
Clientii nefiind angajatii dvs., nu incheiati contract individual de munca cu acestia. Prin urmare, nu este nevoie sa trimiteti clientii dvs. la medicul specialist de medicina muncii, cu solicitare de angajare si fisa cu riscuri profesionale (completata, semanta si datata), la care sunt expusi viitorii angajati, pentru a fi examinati medical in vederea angajarii si pentru intocmirea fisei de aptitudini.
Nu inteleg de ce cereti clientilor adeverinta de la medicul de familie.

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudine / adeverinta medicala sibianca sibianca Am avut control de la ITM si eu la dosarul de personal al angajatilor aveam fisa de aptitudine valabila, cu mentiunea apt. Dar am inteles ca mai este nevoie ... (vezi toată discuția)
Certificat medical la angajare andrei41 andrei41 Conform codului muncii, la angajare, persoana care solicita acest lucru trebuie sa prezinte un certificat medical din care sa rezulte ca este apta pentru ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)