avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa medicina muncii e obligatorie in acest caz?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa medicina muncii e obligatorie in acest caz?

Sunt un SRL care are ca obiect de activitate cod CAEN 7810 - respectiv activitati ale agentiilor de plasare de forta de munca. Intocmim contracte de mediere pentru clienti. Este obligatoriu sa cerem de la clienti si fisa de medicina muncii (care se solicita la angajare, nu la o mediere) sau este suficienta adeverinta medicala de la medicul de familie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 8 Mai 2014
Daca exista obligatia firmei dvs. sa prezinte contract individual de munca, nominal pentru fiecare lucrator trimis sa lucreze in strainatate, atunci se respecta prevederile HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Fisa de aptitudine mentionata in actul normativ susmentionat este obligatoriu a fi intocmita, semnata si parafata de catre medicul specialist de medicina muncii, iar fisa se anexeaza la CIM incheiat.
Precizarea facuta de catre ionion 2000 este corecta.
Ar fi fost corect, nico_mirea, ca utilizator, cand ati deschis discutia, sa precizati si dvs. exact motivarea inspectorului de munca, din actul de control intocmit, referitor la fisa de aptitudine pentru lucratori.
Probabil ca inspectorul de munca a precizat in actul sau de control, inclusiv actul normativ la care se referea, respectiv HG nr.384/ 2001 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudine / adeverinta medicala sibianca sibianca Am avut control de la ITM si eu la dosarul de personal al angajatilor aveam fisa de aptitudine valabila, cu mentiunea apt. Dar am inteles ca mai este nevoie ... (vezi toată discuția)
Certificat medical la angajare andrei41 andrei41 Conform codului muncii, la angajare, persoana care solicita acest lucru trebuie sa prezinte un certificat medical din care sa rezulte ca este apta pentru ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)