avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare - datorii proprii dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare - datorii proprii dupa casatorie

Daca ma casatoresc si sunt rau platnic la doua banci, sume modice un (1000 Euro si a doua 980 Euro)ma poate ataca bancile dupa casatorie?
Viitoarea mea sotie are titlu de proprietate si ii este teama sa nu aiba probleme pe viitor.:(
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters294495 , utilizator 15:28, 7 Mai 2014
Sotia dumneavoastra nu raspunde cu bunurile proprii pentru debitul dumneavoastra, imprumutul fiind contractat anterior incheierii casatoriei.
Daca sotia arre bunul dobandit inaintea casatoriei nu va raspunde cu acesta.

Oricum fiind o datorie proprie, dvs raspundeti cu bunurile proprii si in subsidiar cu cota parte din bunurile comune.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)