avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce natura juridica are fapta angajatorului de a trece ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce natura juridica are fapta angajatorului de a trece in CIM un salariu...

Ce natură juridică are fapta angajatorului de a trece în CIM si în registrele sale un salariu mai mic decât cel din realitate? Ma interesează dacă are natură penală sau contravenţionala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Mai 2014
Are consecinte de natura penala - evaziune fiscala.

Legea evaziunii fiscale prevede pedepse cuprinse intre 2 si 8 ani de inchisoare pentru faptele savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Printre acestea se numara ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in documentele legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, dar si evidentierea in contabilitate a unor operatiuni fictive.

De asemenea, pana la 8 ani de inchisoare risca si cei care distrug sau ascund acte contabile, intocmesc evidente contabile duble sau se sustrag de la controale prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta a sediilor principale sau secundare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)
Activitate taximetrie costy_1055 costy_1055 am o singura intrebare, urmeaza sa incep activitatea de taximetrist a unui particular (PFA) problema este ca o sa dau cu aparatului de taxat cu (CUARTUL) de ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - organul de urmarire penala competent cyan cyan In cazul in care se descopera faptul ca prin intermediul unor facturi falsificate se platesc echipamente care nu intra in societate unde se depune plangerea ... (vezi toată discuția)