avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces cu banca

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pot actiona in judecata o anume banca, la 3 ani dupa lichidarea creditului. Dupa cateva restructurari, am cerut sa achit suma totala ce o datoram, inclusiv dobanda, dar mi se pare enorm ceea ce am achitat. In acea perioada, am constatat ca din suma de 16000 de lei, ce mi-a fost acordata cu titlul de credit de consum am achitat integral suma de 22000 de lei, in conditiile in care deja platisem timp de 4 ani cca. 25% din valoarea creditului.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:12, 11 Mai 2014
Nu, adica o actionati degeaba acum la 3 ani dupa ce ati achiitat de bunavoie cat vi s-a cerut.
multumesc!
dar in cazul in care am fost executat silit de catre o firma de recuperari, neavand baza legala ci mai degraba un abuz din partea lor, i-i mai pot da in judecata?
Nu. Trebuia s-o fi rezolvat la vremea respectiva prin contestatie la executare.
Cum adica nu aveau baza legala ?
persoana in cauza a intarziat cu plata ratei doar o luna, dupa cateva luni banca respectiva a "pasat" creditul la o firma de recuperare care de fapt era o aripa a bancii respective. Firma a cerut restituirea intregului credit si cum persoana nu acea banii, a fost executata. Dupa cat stiu eu. nu ai voie sa treci la executare daca imprumutatul nu a depasit 90 de zile cu o restanta.
Legal, nu exista o astfel de regula. Creditorul poate cere executarea silita imediat ce i se naste dreptul, adica de la data scadenta.
Daca aveau o astfel de clauza in contract, putea contesta, nu cred insa ca a avut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita elenadut elenadut buna ziua!am unele nelamuriri in legatura cu executarea silita si sper sa ma lamuriti.parintii mei au luat un credit de la banca in urma cu 4 ani.un credit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)