Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca pot actiona in judecata o anume banca, la 3 ani dupa lichidarea creditului. Dupa cateva restructurari, am cerut sa achit suma totala ce o datoram, inclusiv dobanda, dar mi se pare enorm ceea ce am achitat. In acea perioada, am constatat ca din suma de 16000 de lei, ce mi-a fost acordata cu titlul de credit de consum am achitat integral suma de 22000 de lei, in conditiile in care deja platisem timp de 4 ani cca. 25% din valoarea creditului.
va multumesc!
multumesc!
dar in cazul in care am fost executat silit de catre o firma de recuperari, neavand baza legala ci mai degraba un abuz din partea lor, i-i mai pot da in judecata?
persoana in cauza a intarziat cu plata ratei doar o luna, dupa cateva luni banca respectiva a "pasat" creditul la o firma de recuperare care de fapt era o aripa a bancii respective. Firma a cerut restituirea intregului credit si cum persoana nu acea banii, a fost executata. Dupa cat stiu eu. nu ai voie sa treci la executare daca imprumutatul nu a depasit 90 de zile cu o restanta.
Legal, nu exista o astfel de regula. Creditorul poate cere executarea silita imediat ce i se naste dreptul, adica de la data scadenta.
Daca aveau o astfel de clauza in contract, putea contesta, nu cred insa ca a avut.
Executarea silita
elenadut
buna ziua!am unele nelamuriri in legatura cu executarea silita si sper sa ma lamuriti.parintii mei au luat un credit de la banca in urma cu 4 ani.un credit de ... (vezi toată discuția)