avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt pasii pentru a deveni salvamontist cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt pasii pentru a deveni salvamontist cu suspendarea c.i.m. la actualul angajator?

Buna ziua.
Conform HG 77/2003 un salariat poate participa ca salvamontis, cu un salariau mediu realizat pe ultimele 3 luni, pentru o perioada determinata, in aceasta perioada avand c.i.m. suspendat la angajatorul sau.
Care sunt pasii? Cum se face cerere catre angajator, cum trebuie procedat cu angajatorul si cu consiliile judetene/locale pentru a se aproba aceasta cerere si pentru a deveni salvamontist.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 8 Mai 2014
1. din HG 77/2003
Art. 24
Poate deveni salvator montan orice persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are varsta de cel putin 18 ani;
b) nu are antecedente penale;
c) are o stare de sanatate corespunzatoare confirmata prin fisa medicala;
d) a parcurs formele de pregatire profesionala si a efectuat un stagiu de aspirantura, stabilite de Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania;
e) are o conduita demna si morala;
f) a promovat examenul de atestare in profesie organizat de Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania.

2. Asadar, pe perioada cat aveti suspendat c.i.m. la un alt angajator , puteti deveni salvator montan.

3. Orice salariat are dreptul de a cumula muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana, fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial si chiar daca un c.i.m. este suspendat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca grigore.damianov grigore.damianov o profesoara, are contract de munca la un liceu. si a mai incheiat un contract de munca la o asociatie de proprietari, este legal (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat disciplinar gabrelutza gabrelutza Persoana al carei contract de munca este suspendat pe durata cercetarilor discplinare se poate angaja la o alta societate si in ce conditii? (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)