avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Partaj credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Partaj credit

Va rog sa imi spunei daca in cazul partajului bunurilor comune - constand exclusiv in credit, banca care a acordat crediul are un cuvant de spus pe parcursul procesului (este citata? se poate opune?).
Ce taxe se aplica in acest caz ?

Pai trebuie s-o citati daca vreti ca hotararea sa ii fie opozabila. Se poate opune si o va face daca unuia nu are ce sa-i ia, daca nu aveti cu ce garanta. Acum sunteti obligati in solidar sa platiti, poate executa pe oricare dintre dvs, ale carui bunuri prinde, ceea ce e avantajos pt banca.

creditul are o garantie imobiliara a unor terti suficienta pentru a garanta creditul
Tertii cine sunt ? Intreb ca pt unul din voi ar putea sa nu conteze ca tertii isi vor pierde casa in caz ca nu plateste.
Pt ce anume s-a luat creditul ? Sunteti ambii imprumutati ? Sunteti cu ratele la zi in acest moment ?
Daca banca nu e de acord sa alerge dupa bani pt fiecare separat, n-ati rezolvat nimic si ramaneti si cu banii dati pe taxa de timbru..
casa e a parintilor lui, in credit eu sunt debitor el codebitor, pana acuma am platiti tot eu, am o restanta de 61 de zile (cu gandul ca va plati si el ceva si pauza), garantia acopera dublul creditului
creditul l-a folosit el, nu am documente justificative dar am o declaratie a lui scrisa de mana
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Pai daca e garantat, de ce sa va chinuiti cu un partaj ? Nu mai platiti si gata, daca vrea ca ai lui sa ramana fara casa, sa nu mai plateasca nici el.
Pana la executarea casei , va va popri dvs salariul.. e drept. Poate faceti ceva in privinta asta.

Alte discuții în legătură

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu codebitorul intr-un credit nevoi personale cand titularul nu mai plateste si se ajunge la executare? angelatyb angelatyb in cazul in care titularul nu mai plateste creditul de nevoi personale in care nu sa girat cu bunuri ci doar cu salariile si se ajunge la executare ce se ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)