avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se incadreaza?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se incadreaza?

Detin o SC , dar nu are activitate de 2 ani(nu e suspendata),se incadreaza in noile norme privind impozitul forfetar?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 20:31, 9 Mai 2009
Da, veti plati impozitul "forfetar" pana la dizolvarea societatii.:sorry:
TRUFIN MARIANA a scris:

Da, veti plati impozitul "forfetar" pana la dizolvarea societatii.:sorry:
Pana la suspendarea activitatii societatii. Scuze !!! Insa in ultima perioada numai dizolvari si suspendari avem aici pe forum....#-o
Ce se poate intampla daca nu se plateste acest impozit?Se cere dizolvarea,falimentul ,radieriea societatii?
Daca nu platiti impozitul, o sa aveti penalitati mari de plata catre bugetul de stat (prin DGFP) care o sa va someze si o sa trimita titlu executoriu catre firma d-voastra. Apoi, DGFP va inainta cererea de chemare in judecata pentru restante catre bugetul de stat si poate dizolvarea societatii prin declararea falimentului. Ultima faza, in urma hotararii definitive a tribunalului se va radia si firma. Sfatul meu este sa platiti impozitul aferent perioadei - incepand cu data de 1 Mai 2009 si apoi sa suspendati d-voastra activitatea. :luck:
Bun... Imi trimit ce hartii au ei de trimis, dar nu le pot plati pt ca nu imi da prin cap sa fac un credit bancar pt a plati Statului ce nu i se cuvine... Ei imi cer, nu au ce sa execute (adica, chiar daca au, nu acopera ce le datorez cand nu le datorez!) si... cer decalararea falimentului! Oricum, nimeni nu are de castigat (ar avea de castigat Statul daca s-ar multumi cu ce pot plati)... Ba chiar indraznesc sa afirm ca Statul (de fapt, cetateanul de buna credinta) are de pierdut – platind cheltuieli de judecata... Pt ca eu, ca S.C. nu am de unde plati impozit pt ceea ce nu castig, si nici bani pt cheltuieli de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate suspendata tmihai2006 tmihai2006 Buna seara! Am suspendat societatea 3 ani din 01.06.2010 pana in 01.06.2013. -Nu are regim derogatoriu pentru ca are datorii la stat cam 6000ron. -Are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate respectiv radierea societatii petrutza_sv petrutza_sv Buna, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)