avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez cand nu ne intelegem privind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez cand nu ne intelegem privind succesiunea

Buna ziua, as dori sa va intreb cum sa procedez deoarece tatal meu a decedat in 25.06.2013 si se apropie anul si noi urmasii adica : mama mea eu si sora mea nu am facut succesiunea.dupa tata. Sora mea nu doreste sa imparta cu noi absolut nimic adica nu vrea sa ne accepte si pe noi la mostenire. Ea locuieste in apartamentul parintilor mei de 3 camere fiind necasatorita si neavand copii.(are 45 ani).Ii face viata un calvar mamei mele deoarece ii vorbeste foarte urat si doreste sa o dea afara din casa spunand ca doar ea are dreptul la mostenire si ca eu nu sunt copilul tatalui meu. Nu stiu cum sa procedez deoarece eu am fost la un notariat dorind sa fac o cerere de acceptare a succesiunii (timpul a trecut si se implineste anul) si mi s-a spus ca daca noi nu ne intelegem sa ma adresez la judecatorie .Ce sa fac? Mentionez ca toate actele originale se afla la sora mea.Ar tebui sa ma adresez judecatoriei pana la implinirea termenului de 1 an sau se poate si dupa aceea?Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
eec, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:50, 9 Mai 2014
Se poate si dupa un an. Numai ca dupa un an, se vor achita taxe mai mari la stat pt. succesiune. Nu va lasati intimidata si aparati-va drepturile.
2 ani era. Daca nu o faceti amiabil, oricum nu mai prindeti termenul.

Pana se face anul insa e musai sa mergeti sa dati o declaratie notariala ca acceptati mostenirea si dv. si mama dv.
Apoi mergeti la un avocat, daca nu va intelegeti, n-aveti ce face. Poate merge totusi cu o notificare, ca altfel cheltuiti toti mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariuspirvu mariuspirvu Va salut ! Mama mea a decedat in 21 Decembrie 2010,sora mea a luat toate actele parintilor nostri si nu doreste sa vorbim despre acest lucru. Ce pot face la ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii, pretentii coolgirl2014 coolgirl2014 Buna ziua.Situatia sta in felul urmator:In urma decesului tatalui meu am ramas cu multe probleme in urma.Sora mea ma tot ameninta ca ma va da in judecata. In ... (vezi toată discuția)