avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Firma fara activitate de la infiintare Platesc impozit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Firma fara activitate de la infiintare Platesc impozit?

Am o firma infiintata in 1994 dar pe care nu am reusit sa o pornesc din diverse motive. Am depus semestrial declaratie pe proprie raspundere ca nu am avut niciodata si nici nu am activitate. Ba chiar am fost amendat pentru ca am intarziat o data depunerea declaratiei de inactivitate. Am depus si Declaratiile 100 si 101 trimestrial respectiv anual. Intrebari:
1. Trebuie sa platesc impozit forfetar?
2. Cum pot cere sa suspend pe 3 ani o activitate pe care nu o am?
3. Daca nu fac nici o miscare, cat ma poate costa neplata impozitului forfetar considerand ca nu am de unde ( si nici de ce ).
4. Ce imi pot face daca nu le dau nici un chior si nu platesc nici o amenda.
5. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a iesi cat mai ieftin din situatia asta in afare de a fugi unde vad cu ochii de tot ce inseamna organizatie a statului?
PANAIT ISTRATI: " Orice organizatie foloseste in primul rand ORGANIZATORILOR."
Cel mai recent răspuns: ultradefen , utilizator 14:46, 28 Iulie 2011
Gasiti multe raspunsuri utile urmarind subiectul : Acesta este proiectul OUG-Masuri in domeniul politicii fiscale
Dar o zicala mult mai veche spune ca"Unde-i lege, nu-i tocmeala", va sfatuiesc sa lichidati societatea.Nu ne obliga nimeni sa detinem o societate dar se pare ca, suntem obligati sa platim o taxa daca detinem una.
Potrivit normelor metodologice referitoare la aceasta lege, "prevederile referitoare la impozitul minim nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."
Ori firma mea are Certificatul de Inmatriculare preschimbat, capitalul social 200 lei, am depus toate declaratiile necesare la Finante si la Registrul Comertului, mai trebuie doar sa schimb codul CAEN.
Cu toate acestea, firma mea este in inactivitate temporara ( nu poate fi nici macar conceputa o firma cu inactivitate definitiva, este ineptie ). Inactivitatea este sustinuta si probata de toate declaratiile de neactivitate depuse semestrial. Mai este nevoie de altceva?
Mai poate sustine cineva ca totusi as avea de platit impozit?
Va multumesc pentru pragmatismul sfatului anterior, dar nu am inteles daca" Unde-i lege nu-i tocmeala", ce cauta formula " se pare ". Trebuie sau nu trebuie sa platesc impozit in situatia data? Imi poate spune cineva cu siguranta?
Va multumesc anticipat.
Daca inactivitatea firmei este declarata ca si suspendare de activitate la registrul comertului, nu platiti impozitul forfetar.In situatia dvs.firma nu este suspendata ci doar nu are activitate, deci trebuie sa platiti impozitul forfetar.
Stimate domn, cine a spus ca legea se interpreteaza, - a gresit!
Legea se citeste, se intelege si se aplica.(eventual se traduce)
Eu, ca simplu cititor de legi, observ ca v-ati oprit in mod gresit la Art.237, care se refera la dizolvarea la cerere a societatii.
Cum nimeni nu a cerut dizolvarea (nici ONRC), nu beneficiati nici de Al.(2):
(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

Activitatea unei societati incepe dupa inscrierea in Reg.Comertului, dovada fiind operatiile contabile de inregistrare a capitalului social, depunerea periodica a declaratiilor,etc.Incetarea activitatii incepe odata cu anuntarea org. fiscale si inscrierea mentiunii in reg.comertului.
Daca va uitati la prima treapta de impozit forfetar, aceasta incepe cu (0) - deci firma dv. se incadreaza perfect in a fi impozitata cu 500 E.
Trist dar adevarat:sorry:



Alte discuții în legătură

O firma suspendata mai plateste impozit forfetar? ilina mariana ilina mariana daca firma este suspendata temporar pe o perioada maxima de 3 ani se mai plateste impozitul forfetar? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicu 2009 nicu 2009 Cine stie precis,se plateste forfetar daca nu ai activitate dar nu ai suspendat firma ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar dandy_mihaela dandy_mihaela buna seara , ajutati-ma sa inteleg un lucru am suspendat activitatea firmei in august am platit impozit forfetar pe lunile respective , acum vine contabila si ... (vezi toată discuția)