Bună ziua,
Pe 30 aprilie tatălui meu i s-a întâmplat un accident stupid în urma căruia are de suferit. Era călător într-un mijloc de transport în comun, stând în picioare, nu aşezat pe scaun. La un moment dat, şoferul autobuzului a pus o frână foarte bruscă şi femeia care stătea pe scaun în dreptul tatălui meu a fost proiectată peste piciorul lui stâng, fracturându-i-l în două locuri. Nici şoferul autobuzului, nici femeia respectivă nu au avut nici cea mai mică reacţie, continuându-şi liniştiţi drumul. La prima staţie o altă doamnă (pe care nu o cunoaştem) l-a ajutat pe tatăl meu să coboare, a sunat la 112 şi a aşteptat până l-a preluat Salvarea. Acum trebuie să stea la pat 6 săptămâni şi nu ştim nici cât va dura recuperarea, ţinând cont că este o persoană în vârstă. În urma incidentului, fratele meu a mers la RAT, a spus ora aproximativă la care s-a întâmplat incidentul şi un amănunt prin care ar putea fi identificat mai uşor autobuzul cu care a călătorit tatăl meu, dar, cu toate acestea, şoferul vinovat nu s-a găsit (sau nu s-a vrut să se găsească). Directorul de la RAT i-a spus să acţionăm în judecată firma pentru recuperarea banilor cheltuiţi pe tratament şi daune morale. Ce şanse avem să câştigăm cu proces cu RAT Craiova (mai ales că, din lipsă de bani, tatăl meu ar vrea să se reprezinte singur în instanţă) şi care ar fi paşii de urmat. Cum se poate deschide un dosar?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri!
@iulia32
Tatal dv calatorea in mijlocul de transport cu bilet de calatorie achizitionat la momentul urmarii in mijloc sau pe baza de legitimatie ?
Eventual bilet ar usura identificarea autovehiculului
Puteti desfasura si demersuri la serviciul de urgenta 112 pentru a afla detalii ale persoanei care a apelat numarul de urgenta pentru solicitare echipaj
Din păcate, din luna aprilie transportul în comun în Craiova este gratuit pentru persoanele peste 70 de ani. Aşa că tatăl meu călătorea doar cu buletinul de identitate. Încercăm să găsim persoana care a sunat la 112. De fapt, poliţia încearcă să o găsească. Vă mulţumesc tuturor!
Buna ziua!
Stimabile domn, trebuie sa stiti ca prin biletul de calatorie, tatal dv, prin polita de asigurare al mijlocului de transport in comun cu care efectua calatoria este asigurat si beneficiaza, in raport cu numarul de zile de spitalizare si ingrijiri medicale de dreptul de despagubire.
Despagubirile se pot obtine in baza documentelor medicale de internare - externare din care sa rezulte ca traumele suferite sunt cauzare de un accident de circulatie .Uniutatea medicala care l-a internat pentru ingrijiri medicale, era obligata sa anunte politia rutiera, in baza declaratiei verbale a tatalui dv, despre faptul ca la data si locul, a avut loc un accident in urma caruia o persoana a avut de suferit fiind internat in spitalul...., asta pentru a inregistra evenimentul in evidentele politiei rutiere..
Pentru a fi sprijinit in obtinerea despagubirilor va sugeram sa va adresati Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie la tel 0722644795 care va vor pune la dispozitie un avocat pentru a va reprezinta gratuit, in sensul ca dv, nu veti plati decat din ceea ce se va obtine in urma reprezentarii in instanta un procent care il veti stabili impreuna cu acesta.
Atata timp cat una dintre persoanele implicate in accident ( accidentat sau cel vinovat de producerea accidentului ) se afla in indeplinirea unor indatoriri de serviciu, este clasificat ca accident de munca.
Nu e adevarat ! Daca accidentatul nu era in timpul serviciului sau in drum spre/de la servici si era de exemplu pensionar sau in concediu de odihna sau in timpul liber NU este accident de munca. E o prostie sa spuneti ca e accident de munca pt. ca soferul, care e vinovat de producerea accidentului, se afla in timpul serviciului !Nu el este accidentatul ! Nu mai zapaciti oamenii !CITITI DEFINITIA ACCIDENTULUI DE MUNCA IN LEGEA 319/2006 .
Raspundere rca
machis
Soferul unui autobuz pune o frână puternică şi o persoană cade în interiorul salonului şi se accidentează, îşi fracturează un braţ. Societatea de ... (vezi toată discuția)