avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, minori, prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, minori, prima casa

Buna ziua,

Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de aproximativ 5 ani. Nu vreau sa intru in detalii legate de culpabilitati, infidelitate si Asa Mai departe.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1 Am primit instiintare pentru mediere, in care sotia solicita ce este legat de divort, nimic legat de partaj. Vrea sa mute domiciliul copiilor la parintii ei, spunand ca nu are nicio pretentie la apartament si la bunuri. Ce implica asta? Daca ea renunta la tot legat de casa, cum va trebui sa procedez? Tot va Exista cea de-a doua parte a unui divort, respectiv partajul?
2. Pot solicita domiciliul copiilor, care s-au nascut si locuit aici, dupa pronuntarea divortului amiabil? Mai am 3 luni de contract cu job-uL intr-o tara araba si nu pot fi prezent pana in tomana aici.
3. Ce pasi trebuie urmati, daca ea nu are nicio pretentie, in relatia cu banca, sa pot Lua creditul doar pe numele meu?
4. Mi-a inselat increderea si este foarte contradictorie si conflictuala. Nu stiu daca dupa divort va actiona sub alte forme impotriva mea? - Daca pana acum imi zicea ca nu am sa imi Mai vad copiii si ca ii va invata ca nu sunt tatal lor, acum spune ca nu o intereseaza nici pensia alimentara, pt ca stie ca Asa cum m-am ocupat bine de copii, ma voi ocupa si in continuare, ca indiferent de ce program de Vizita alegem, nu ne vom tine de el si ca vom comunica spre binele copiilor si ca vor sta si la mine si la ea oricand ei vor dori sau tinand de disponibilitatea mea si a ei, aici vorbind ca amandoi avem job-uri si ca va fi in functie de programul de lucru al fiecaruia.
Nu ma intelegeti gresit, mi-as dori ca cei mici sa continuie sa locuiasca in mediul in care au trait si pana acum, pt ca ii iubesc Mai mult decat orice pe lumea asta, ma uit in casa mea si mi se pare gol cand nu sunt acolo. In acelasi timp ma intereseaza casa, atata timp cat eu am platit exclusiv toate ratele, si bineinteles pana la schimbarea radicala si dorinta divortului, la tot ce inseamna intretinerea celor mici.
Revin cu orice detalii necesare.
Apreciez orice parere sau sfat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DanRoibu , utilizator 09:56, 11 Mai 2014
Am avut o lunga discutie cu ea aseara, a spus ca la notar va semna absolut orice, si legat de copii si de partaj. A spus ca va semna orice hartie in care se va angaja ca nu va schimba domiciliul copiilor fara acordul meu, Iar daca il va schimba, acesta va fi aici la mine. Legat de partaj, avand in vedere ca eu platesc aceasta casa pt cei mici, a spus la fel, ca va semna orice hartie in care va spune ca nu are nicio pretentie la casa sau la bunuri, acum sau oricand Mai tarziu.
Deasemenea este de acord sa mearga la banca sa fiu lasat singur pe contract. Copiii vor sti ca aceasta este casa lor, aici se va numi "Acasa".
Se pot face toate astea fara mediere, direct la notar? Fara repercursiuni Mai tarziu?


Multumesc
Da, puteti merge direct la notar.
Nu stiu la ce va referiti cand ziceti repercursiuni.. Oricare parte interesata se poate adresa instantei daca doreste o schimbare, numai asupra divortului si partajului odata facute nu mai puteti reveni, insa in ce priveste copii, poate fi ceruta o schimbare.
Va multumesc.
Cand spuneam repercursiuni, ma refeream la a ma trezi in 2-3 luni la a schimba domiciliul copiilor fara a fi consultat, sau cine stie ce altceva, hotarari ce trebuie luate impreuna de parinti, insa ea sa le faca doar singura, netinand cont de mine sau de interesul copiilor.
Eu sunt deschis in a ne ocupa impreuna 100% de copii, chiar daca vom divorta. Pentru mine, cel putin, ei sunt cei Mai importanti. Vreau ca ei sa simta cat Mai putin. Incerc sa o conving sa lase domiciliul copiilor aici, chiar daca vor sta Mai mult la ea. Sunt constient ca o mama, tot mama va ramane pt copii. Ea nu poate fi inlocuita. Nici un tatic deasemenea.
Ea avand reactii contradictorii in ultimul timp, sunt susceptibil si vreau sa fiu sigur pe ceea ce semnez.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Divort/minori/partaj monnica16 monnica16 Buna ziua Vreau sa divortez asta insemnand sa imi gasesc un apartament de inchiriat unde sa locuiesc cu copiii. Care sunt pasii de urmat in stabilirea ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)