avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Am voie sa semnez bilantul?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Am voie sa semnez bilantul?

Sunt angajata pe functia de contabil sef,cu studii superioare,fara a fi expert contabil sau contabil autorizat.
Firma la care lucrez a obtinut o cifra de afaceri in 2013 de 200.00 euro.
Am voie sa semnez bilantul,sau trebuie semnat de un expert contabil sau contabil autorizat?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 14:17, 10 Mai 2014
Gasiti raspunsul in Ordinul nr. 79/2014 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice
Buna ziua,

Aveti voie sa semnati bilantul fiind incadrata ca si contabil sef.
In OMF 79/2014 se specifica

2.9.
(1) Situaţiile financiare anuale se semnează de persoanele abilitate potrivit legii.
(2) Situaţiile financiare anuale se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării entităţii.
2.23.
(1) Situaţiile financiare anuale simplificate se întocmesc şi se semnează de către persoanele care organizează şi conduc contabilitatea entităţilor, potrivit legii.
(2) Situaţiile financiare anuale simplificate se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării entităţii.

In Legea 82/1991 se prevede:


ART. 10
(1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) - (4) revine
administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii respective.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea bilantului monii23 monii23 Asociatii pot sa semneze Bilantul si toate anexele aferente?? Sau obligatoriu administratorul? Multumesc (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Tinerea evidentei contabile adrianabresug adrianabresug o firma a carei cifra de afaceri este peste 100.000 euro este obligata sa aiba angajati ?Mentionez ca e vorba de vanzare cu ridicata tamplarie lemn e care se ... (vezi toată discuția)