avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tinerea evidentei contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tinerea evidentei contabile

o firma a carei cifra de afaceri este peste 100.000 euro este obligata sa aiba angajati ?Mentionez ca e vorba de vanzare cu ridicata tamplarie lemn e care se ocupa administratorul .evidenta contabila poate fi tinuta de catre un contabil fara ca acesta sa aiba statut de angajat la ea si nici contract de colaborare?E corect ca pe bilant sa fie trecut administratorul si la persoana care a intocmit situatiile ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:19, 22 Ianuarie 2015
Legea 82/1991 astfel cum a fost modificata de OUG 79/2014;:

Art. 10
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcţia de director economic sau contabil-şef se înţelege o persoană angajată potrivit legii şi care are atribuţii privind conducerea contabilităţii entităţii.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


Persoana care semneaza bilantul e fie:

- director economic/contabil sef, angajat (avand studii economice superioare)
- membru CECCAR, expert contabil/societate de expertiza contabila.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Bilant 2011 maria1967 maria1967 Pentru semnarea bilantului la 31.12.2011 la societate pe actiuni,contabilul trebuie sa aiba studii superioare(la intocmit ma refer).Cifra de afaceri este de ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)