Buna ziua.
M-am lovit saptamanile trecute de o prostie legata de timbrul de mediu pe care doresc sa v-o-mpartasesc si dumneavoastra.
Imi dau seama ca cei care au instituit aceasta taxa nu au avut de gand decat sa ia banii oamenilor, restul nemaicontand.
Bun, sa va explic.
Am o masina la care am platit taxa de prima-nmatriculare. Apoi am recuperat-o.
Doresc sa vand masina. Am gasit un cumparator, i-am explicat frumos ca nu-i dau masina pana ce nu facem toate actele si doar dupa ce mergem de "manuta" sa transcrie masina pe numele sau, pentru ca asa e normal.
Cumparatorul, om de buna credinta imi zice ca nu are suficienti bani in prezent, dar ca e de acord sa cumpere masina si sa-i ia numere provizorii cateva luni pana ce face rost de banii necesari pentru plata timbrului de mediu.
Zis si facut. Mergem impreuna la Directia de Inmatriculari, le explicam domnilor de acolo situatia. Aflam cu stupoare (cel putin eu, pentru ca aveam nevoie de bani) ca acest lucru nu e posibil.
Astfel a cazut tranzactia, pentru ca eu nu am de gand sa dau o masina inmatriculata unei persoane care poate nu o va transcrie ci va circula cu ea mult si bine pe numele meu (e la moda acest lucru, dar nimeni nu ia nicio masura).
Mi se pare o situatie extrem de ciudata si nu inteleg de ce nu s-au gandit guvernantii la acest lucru absolut normal.
Domnule, cumperi o masina la care trebuie sa platesti timbrul de mediu. Nu ai banii acum. Vanzatorul vrea ca tu sa transcrii masina sau cel putin el sa scape de ea, atat de la Impozite si Taxe, cat si de la Circulatie. Atunci sa existe aceasta varianta, sa poti sa iei numere provizorii 3 luni, si fiecare e fericit, atat cel care a vandut masina ca a scapat de ea de tot, cat si tu, cumparatorul de buna credinta.
Ma scuzati, dar e chiar aiurea ce se intampla...