avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca in acelasi timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca in acelasi timp

daca la angajare semnez o declaratie pe propria raspundere ca nu detin alte contracte de munca si ca nu detin carnet de munca si lucrurile nu sunt chiar asa de adevarate ce consecinte ar putea avea acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 12 Mai 2014
Ar trebui sa va spuna si care este temeiul legal al afirmatiei respective.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere banca mariaboc mariaboc Buna ziua! Am aplicat acum 2 saptamani la o banca pentru un card de credit. Cateva luni din anul 2014 am lucrat la o firma care nu-mi poate oferi adeverinta ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere neconforma cu realitatea CiprianGeorge CiprianGeorge O persoana care a incheiat un contract de munca 8 h/zi, intre timp i s a facut o oferta din partea altei firme in contract fiind 4 h/zi care l a ... (vezi toată discuția)
2 cim 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. la ce risc ma expun? la ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte vecingater vecingater Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi). Fiind vorba ... (vezi toată discuția)