avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. La ce risc ma expun? La ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte

Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi).

Fiind vorba de joburi entry level, as putea sa lucrez in parelel la ambele locuri de munca, fara ca productivitatea sa-mi fie afectata. As vrea sa fac asta timp de 3 luni, sa imi fac o idee despre al doilea job, daca este de perspectiva.

Problema este ca ambele locuri ofera bonuri de masa. In plus si pentru a doua(la prima am semnat deja) trebuie declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte.

Am incercat sa refuz primirea bonurilor la al doilea job, dar au refuzat au zis ca nu este posibil sa nu primesc bonuri.

La ce riscuri ma expun primind bonuri de masa de la 2 angajatori?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 25 August 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate declarațiile pe propria răspundere conțin acest fragment:
Subsemnatul ........... cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar prin
prezenta, pe propria răspundere, că:


Iar art. 326 din Codul penal zice așa:
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
vecingater a scris:

.....

La ce riscuri ma expun primind bonuri de masa de la 2 angajatori?


în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii.

Doar la infractiunea de fals in declaratii ,va incadrati si ,eventual, la restituirea c/v bonurilor primite de la un angajator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inteleg, multumesc! Asta presupun daca nu se ajunge la o intelegere? Cum ar fi, restituirea contravalorii bonurile si a taxelor etc.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2022
vecingater, utilizator
@Cornel Vasile - nu tin minte sa fi declarat ca am la locul de munca curent functia de baza. Este ceva ce trebuie declarat de angajat in momentul in care doreste sa inceapa un alt CIM ? Multumesc pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Fiscal, în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
2 locuri de munca tichete de masa caataalin caataalin Buna ziua. Am si eu o intrebare. De curand m-am angajat la o societate cu program de 4 ore pe langa jobul cu norma intreaga pe care il am, la aceasta societate ... (vezi toată discuția)
Funcție de baza? legal sau nu? jordyz0r jordyz0r Buna seara! Am o mare nelămurire in legatura cu declaratul funcției de baza. Pana la 1 ianuarie 2018 am avut cim in privat cu norma de 8h/zi. De la 1 ... (vezi toată discuția)