avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme taxe teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme taxe teren agricol

Buna ziua, parintii mei au la tara o casa si 2.7 hectare de teren agricol care este lucrat de catre rude in fiecare an.
Noi am platit de fiecare data impozitul la primarie, iar mama se ducea personal si intreba daca mai are restante de fiecare data.
Anul acesta am decis sa depunem si dosarul de APIA pentru terenurile agricole si cand am mers la primarie sa luam adeverinta necesara pentru dosar ne-au spus ca mai avem de platit 550 de lei impozitul, dar ca merge daca platim si 450 de lei.
Mama a spus ca ea a platit dar ei spun ca poate am platit restante in 2013.
Pe chitanta pe care o dau cei de la primarie nu scrie decat data incasarii si suma, nu si pe ce perioada a fost incasata, cand i-am intrebat de ce este asa au spus ca asa e chitanta.
Bun platim suma de 450 de lei ne da adeverinta si mergem la APIA, de la apia ne-au spus ca ne trebuie un document de la notar (contract comodat cred) facut cu sora tatalui deoarece apare pe titlu desi tata apare proprietar cu cota de 1/1 pe titlul de proprietate. Mergem la notar si ne spune ca ne trebuie certificat fiscal de la primarie, la primarie ne spune ca acum avem de platit impozit inca 600 de lei, iar aici totul devine foarte neclar, cei de la primarie sustin ca trebuia sa venim noi la ei sa ii tragem de maneca sa le spunem ca de ce platim mai putin si ca sunt si ei oameni si ca au 10.000 de oameni in comuna, dar nu ne-au dat o explicatie concreta de unde au mai aparut si banii astia de plata cand ei ne-au zis la inceput 550. Acum este alta problema cu titlul de proprietate care a fost facut in 2003 iar cand mama s-a dus sa il ridice i-au spus ca este la Municipiu, mama merge la municipiu si i se spune ca s-a dat, la primarie merge si le spune sa il dea iar ei nu dau nici un raspuns timp de 9 ani de zile desi ne-am dus si le-am spus sa il elibereze de mai multe ori, in 2012 deabia ni l-au dat.

Intrebarea mea este ce ar trebui sa facem acuma? pentru ca nu mai vrem sa platim nimic pana nu stim sigur ce se intampla iar de la acesti oameni nu cred ca o sa aflam nimic la cum vorbeau cu noi.

Unde as putea sa merg sa fac o plangere sau sa imi zica corect ce ar trebui sa facem? Mentionez ca mama are toate chitantele pastrate de la impozitul platit.

Inca o intrebare, daca puteti sa imi spuneti de cand se platesc impozite pe terenurile agricole?
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
mihai37, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit casa alinauim alinauim Buna ziua Ma confrunt cu o problema la care nu ii gasesc solutia....am fost la primarie sa iau o adeverinta de rol si nnu mi s-a putut da deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Probleme la primarie petre86 petre86 am o problema cu angajatii primariei din satul vecin care refuza sa imi acorde adeverinta pentru terenurile pe care le detin si care se afla pe zona lor , ... (vezi toată discuția)
Primaria umfla impozitele pe motiv ca nu stia de un teren mihai37 mihai37 Buna ziua, parintii mei au o casa la tara si niste teren agricol. In fiecare an platesc impozitul la primarie si au intrebat mereu daca avem datorii, de ... (vezi toată discuția)