avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Primaria umfla impozitele pe motiv ca nu stia de un ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Primaria umfla impozitele pe motiv ca nu stia de un teren

Buna ziua, parintii mei au o casa la tara si niste teren agricol. In fiecare an platesc impozitul la primarie si au intrebat mereu daca avem datorii, de fiecare data li se spunea ca nu.
Anul asta am facut acte pentru apia si s-au trezit ca mai avem 650 de lei de plata la impozit, asta dupa ce ne-au dat adeverinta cum ca nu avem nici o datorie.
Doamna de la impozite ne-a zis ca nu au stiut de un teren si nu l-au pus la impozit din 2008 si ca acum trebuie sa platim si penalizarile care fac 350 de lei. Cand am spus ca nu ni se pare corect sa platim si penalizarile ca nu noi am gresit noi platind taxele in fiecare an ne-a zis ca trebuia sa le spunem noi ca platim prea putin si ca nu ar fi vina lor. Ca nu am dus actele la primarie sa ne inregistram si ca trebuie sa platim tot. Ori noi am dus actele cand s-au facut ca altfel nu ar fi avut nici celelalte terenuri si curtea.
Intrebarea mea este ce putem face? Unde putem sa facem o plangere in afara primariei ca si primaru spune la fel sa platim tot si penalizarile.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
mihai37, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai37 , utilizator 10:30, 22 Decembrie 2014
daca aveti o copie de pe Dclaratia de impunere in cauza, e bine sa dati in judecata, danu, nu aveti nicio sansa de castig..
Am inteles ca impozitele mai vechi de 5 ani se prescriu, este adevarat?
Da, se prescriu, dar daca nu au fost bine calculat impozitul, pentru neplata in termen nu datorati penalitati !
Multumesc pentru raspuns, dar nu am inteles exact.
Ar trebui sa se prescrie aceste datorii pentru ca au trecut 5 ani de atunci? sau pentru ca aia din primarie nu au bagat terenul la impozit? Cum ar trebui sa ma adresez celor de la primarie ca sa mi le prescrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorii la impozite locale TANASENASTASA TANASENASTASA as vrea sa stiu daca impozitele la primarie pe terenuri se prescriu?adica ,din 2008 nu l-am mai platit..e vorba de o matusa care in 2009 a decedat iar in 2012 ... (vezi toată discuția)
Probleme taxe teren agricol mihai37 mihai37 Buna ziua, parintii mei au la tara o casa si 2.7 hectare de teren agricol care este lucrat de catre rude in fiecare an. Noi am platit de fiecare data ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc să cumpăr un teren extravilan de la cineva ... Angela88 Angela88 Bună ziua! Doresc să cumpăr un teren extravilan de la cineva și această persoană care este proprietarul terenului are impozitul de plătit la primărie ... (vezi toată discuția)