avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Examinare medicala si psihologica la siguranta ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Examinare medicala si psihologica la siguranta circulatiei

buna ziua . ma confrunt cu o situatie neclara si cer parerea specialistilor si anume :lucrez la siguranta circulatiei si asa cum prevedea legea 447/2003 personalul era evaluat in functie de varsta . eu am 52 de ani si conform acelui ordin vizita medicala trebuia facuta anual si examenul psihologic la un interval de 3 ani . in 5 decembrie 2013 a intrat in vigoare odinul 1260/1390 si personalul care lucreaza la siguranta circulatiei si are varsta pina in 55 de ani ,va efectua vizita medicala si examenul psihologic la un interval de 3 ani . dilema mea este urmatoarea : ultima vizita medicala si examen psihologic am efectuat-o pe 29 aprilie 2013 . in momentul de fata sunt fortata de pers de la resurse umane sa efectuez vizita medicala pe 16 mai . m-am opus un pic in sensul ca vreau sa stiu exact pentru ce ma forteaza sa fac vizita medicala ,pentru ce motiv nu ma mai primeste la serviciu daca nu merg sa fac vizita medicala pe data programata ? in prezent eu lucrez cu avizul medical expirat daca e sa ne luam dupa vechiul ordin 447/2003 deci cum se explica asta ? se scrie foarte clar ca in momentul intrarii in vigoare a ord 1260/1390/2013 ,vechiul ordin 447/2003 este abrogat .ce ma sfatuiti sa fac ? sa merg sau nu la vizita medicala conform programarii ? ce pot pati daca nu ma mai primeste la serviciu ? am omis sa spun ca acesta este un ordin nu tocmai corect ,explicatia celei de la resurse umane fiind aceea ca cf cfr sa ai incheiat contract cu policlinica iowewmed si de acolo vin ordinele ca incepind de anul acesta 2014 se aplica noul ordin ,ca cei care ar fi trebuit sa facem vizita medicala anul acesta TREBUIE sa o facem . mi se pare iresponsabilitate din parte superiorilor . va multumesc tuturor celor care imi veti raspunde . cu respect radulescu
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 4 Iunie 2014
V-am raspuns deja, cititi cu atentie mesajele mele anterioare.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta, in conditiile amintite, dar daca veti citi ce am scris, cu atentie, puteti sesiza si sansele pe care le aveti.
O precizare. Ordinul stabileste o perioada de 3 ani pentru examinare medicala periodica, perioada care nu trebuie depasita, dar nu interzice o verificare la un interval mai scurt, daca angajatorul considera util acest lucru, pentru securitatea si sanatatea lucratorilor si a altor persoane care depind de activitatea lucratorilor respectivi.
multumesc domnule gigipopa pentru amabilitatea de a-mi raspunde . m-am edificat ,am intrebat ,desi stiu ca sunt incomoda ,si astept raspunsul domnului director joi pe 15. am vorbit in numele meu dar si in numele celor multi colegi nedreptatiti de sistemul acesta ....de tot rasul .asa ne trebuie daca au ajuns in posturi caldute pilosii si cei care au dipome cumparate ...dar sunt directori ... manageri ....uite asa au dus compania de rapa ,cu oameni ca ei . in rest sa auzim de bine . va multumesc mult pentru amabilitate . cu respect radulescu
Examenele medicale in vederea obtinerii avizelor de siguranta circulatiei (cf. ord. 1260/2013) nu exclud examenele medicale prevazute de HG 355/2007si nici invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin comun mtr. nr.1260/ 10.10.2013 si ms nr.1390/ 18.11.2013 parlucian parlucian Buna ziua, am inteles ca legea 1390/2013 ar obliga soferii profesionisti sa detina la bordul autovehiculului dosarul analizelor medicale + testul psihogic. Ele ... (vezi toată discuția)
Vizita medicala anuala Andreica007 Andreica007 exista vreo diferenta intre vizita anuala facuta de un angajat care nu face deplasarii cu masina proprie in scop de serviciu si unul care face? daca da, ma ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica - angajati care conduc masina unitatii. violetasaramet violetasaramet La ce perioada se testeaza psihologic angajatii care conduc masina unitatii? (vezi toată discuția)