Buna ziua. As dori sa stiu urmatoarele lucruri dintr-o situatie in care tatal copilului (necasatorit cu mama), cadru militar, doreste sa intre in concediu de crestere a copilului:
- daca se efectueaza ancheta sociala de catre dgaspc pentru verificarea conditiilor de crestere a copilului (pt. ca parintii nu sunt casatoriti);
- daca indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza in functie de valoarea salariului (brut sau net), valoarea chiriei, valoarea normei de hrana(care, am inteles, nu este impozabila);
- daca in valoarea maxima a indemnizatiei intra si venitul neimpozabil (gen, norma hrana) ori acest venit se adauga valorii maxime permisa de lege;
- daca e obligatoriu sa opteze pentru 2 ani ccc de la inceput ori poate sa prelungeasca dupa un an.
Multumesc!
Concediu paternal
silvia99
va rog frumos:
ce e pro/contra legat de intrare in concediu paternal (salariat cu vechime 10 ani in firma, 750 lei brutul). care e per maxima/minima de a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de ccc
mitid84
Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil.
In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)