avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executare cetatean strain
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executare cetatean strain

Buna ziua, dupa multe termene si sentiinte , am castigat definitiv un proces de recuperare a banilor pe care i-am imprumutat unui cetatean strain cu rezidenta in Romania. Pentru executarea acestuia am nevoie de sfatul vostru in ceea ce priveste recomandarea unui executor care sa stie sa caute bunurile acestuia atat in tara cat si in strainatate, inclusiv in tari non UE. multumesc.z
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 12 Mai 2014
Un executor va cauta bunurile debitorului in tara, nu are competenta in afara tarii.
Nu se fac recomnadari pe forum, insa nu orice executor e competent ( teritorial).
Art. 8
Executorii judecatoresti isi indeplinesc atributiile in circumscriptia curtii de apel in raza careia se afla judecatoria pe langa care functioneaza, daca prin lege nu se dispune altfel.

Art. 9
(1) In cazul prevazut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
(2) In cazul urmaririi silite a bunurilor este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor curti de apel, competenta apartine oricaruia dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa una dintre acestea.
(3) In cazul prevazut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel unde sunt situate sau se afla bunurile in privinta carora s-a dispus aplicarea acestei masuri.
(4) In cazul prevazut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in a carei raza teritoriala se va face constatarea.
(5) In celelalte cazuri prevazute la art. 7 este competent orice executor judecatoresc investit de partea interesata.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare drepturi tutoblu tutoblu Buna seara, un executor judecatoresc are drept de executie in alt judet,in afara de cel in care el are domiciliul si sediul sau? Debitorul are domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mircea Costache Mircea Costache Buna seara!Am primit o înștiințare de executare silită venită de la un birou din București. Mentionez ca nici eu si nici debitoarea nu avem domiciliul ... (vezi toată discuția)