avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este Legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este Legal?

Salut ma numesc tibi!Lucrez la o firma de paza si interventie!
Si as vrea sa stiu daca este legal sa lucrezi la o firma si de fapt tu semnezi contractul de angajare cu alt nume de cat cel care este trecut pe echipament si pe care o reprezintii!
Si daca este legal sa nu iti dea Spor de noapte in intervalul 22:00 - 06:00 dar este mentionat in contract 25% din salariu de baza ca il primesti!Dar defapt il incaseaza altcineva si nu tu!!!
Bani de pe concediu se duce tot la fel la altcineva nu la angajat!
Te obliga sa stai 24 de ore Treaz si la volan sa conducii "sa patrulezi" fara timp de odihna obligatoriu...
in contract scrie ca lucrez 12 ore nu 24 cu 24
Se fac foarte mari abuzurii la aceasta firma....
Ce se intampla daca i-as da in judecata ???
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
tibipit, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibipit , utilizator 10:38, 13 Mai 2014
Dupa cum va spune si dvs. "flerul", nu este legal ce se intampla la firma respectiva; daca i-ati da in judecata probabil ca, cu administrarea unor probatorii serioase, ati avea si castig de cauza, dar......... se poate si sa ramaneti ulterior si fara serviciu!
Ati putea incepe prin a face o sesizare la ITM prin care sa aratati aceste abuzuri.
@ tibipit

1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Nimeni nu va poate spune exact ce se intampla daca actionati in judecata pe angajator. osibil sa acstigati, posibil sa pierdeti.

3. Acordarea sporului de noapte nu este obligatorie.

4. Dvs nu semnati state de plata? Cum primiti salariul ?
Plata se face la sediu firmei direct in mana!si semnam un stat de plata ca am primit salariul in valoare de x suma....Doar atat!
Dar si acest salariu intarzie de la data normala de 25 pana pe 8-10 urmatoarea luna....
Eu acum ma indrept catre ITM sa emit o sesizare!
Mersi pentru raspunsurii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca SilviuAil88 SilviuAil88 Poate angajatorul sa schimbe programul oricand? In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru: 1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de noapte Glock Glock Salut, precizez ca CIM este de 8 ore/zi, ture inegale in care nu se specifica ca se lucreaza si in ture de noapte (plus ca se lucreaza si in zile libere ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte inclus in salar? bubu_17iuby bubu_17iuby buna ziua, sunt nou si nu stiu prea multe, vroiam sa va intreb ceva, lucrez la o firma unde am semnat un contract putin cam ciudat, la 40ore/saptamna in 3 ... (vezi toată discuția)