avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante??

Buna ziua,

Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania?
NU sunt conditii legale impuse? daca da, ce legi, acte normative pot studia in acest sens?

Daca respectivele firme au acces pe piata din Romania, nu trebuiesc inregistrate undeva unde pot fi verificate?

Cum e posibil sa cumpere portofoliul si sa dispara lasand un mandatar care sa i reprezinte? De unde sa stiu eu ca debitul meu nu a fost cumparat de un macelar polonez?

Cum e posibil ca instanta sa le incuviinteze executarea silita daca ei nu se identifica cu un buletin, cui sau ceva acte care sa le demonstreze calitatea de persoana juridica cu capacitatea de a incheia contracte de acest gen pe teritoriul Romaniei?

Ce fel de cercetari pot eu face in acest sens?

Va multumesc pentru tot,

Firmele de care vorbiti sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei, cu actionariat strain.

Puteti solicita informatii la Registrul Comertului.
Multumesc mult pentru raspuns, as mai dori si alte opinii daca se poate, ceva legi in baza carora ei desfasoara asemenea activitati in Romania...
in documentele pe care eu le detin scrie clar ca o societate este inregistrata la reg comertului din Luxembourg, iar cealalata la reg comertului din Polonia.
Ambele societati sunt reprezentate prin mandat de o societate infiintata in Romania.
Chiar si in cererea de incuviintare a executarii silite solicitate la judecatorie nu sunt trecute date de inregistrare a niciunea dintre aceste societati
Deci cum poate o societate din Luxemburg sa cumpere un credit neperformant si sa solicite in instanta executarea silita, fara nici macar a si arata identitatea sau baza legala prin care ea a achizitionat acest debit.


Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
gi-jane2, moderator
cu privire la cesiunea creditelor neperformante:
banca declara creditul scadent anticipat si il cesioneaza catre un tert.
Tertul cesionar nu poate percepe comisioane bancare, dobanzi sau alte penalitati bancare.
Tertul cesionar trebuie sa solicite instantei de judecata obligarea debitorului la restituirea sumei pe care o are in posesie si plata dobanzii penalizatoare legala, stabilita de instanta incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata.
Numai in cazul admiterii unei asemenea actiuni se pot percepe dobanzi conform legii.
Este oare logica gandirea mea?
Oare ma ajuta si pe mine cineva?
Am sa reformulez intrebarea initiala printr -o scurta sinteza:

BANCA cesioneaza debitul meu catre O FIRMA infiintata si existand conform legilor din Luxembourg cu sediul social in Luxembourg

FIRMA din Luxembourg cesioneaza mai departe debitul meu catre o societate inregistrata conform si functionand legal conform legilor din Polonia, avand sediul social in Polonia.

Aceasta firma din Polonia mandateaza un SRL- RECUPERATOR cu sediul in Romania sa ma execute silit.

E posibil si legal ca societatille mai sus mentionate cele cu sediul in luxembourg, respectiv polonia sa desfasoare activitati in romania - in special achizitionarea de credite bancare neperformante fara autorizatii?

Banca vinde creditul ca pe o masina? sau vanzarea de credit este activitate de import - export? nu trebuiesc aceste societati inregistrate in Romania si autorizate sa achizitioneze aceste credite?

Netul este plin de discutii cu privire la SRL ul - RECUPERATOR insa este omisa adevarat situatie, nimeni nu discuta de adevaratii proprietari ai creditelor(debitelor) ci doar despre mandatarii lor.

Va multumesc pentru tot,
Sper sa pot primi un raspuns
Nu calculeaza dobanzi si penalitati decat in baza contractul incheiat de dvs cu banca. Societatea de care vb se subroga drepturilor bancii cu care dvs ati incheiat contract.
Nu exista nimic ce ar putea impiedica un tert strain sa incheie contract de cesiune de creanta cu o institutie bancara sau nebancara.
daca asta e singurul dvs motiv de contestatie, cred ca pierdeti.

Alte discuții în legătură

Intreruperea cursului de prescriptie? ancut75 ancut75 Platile partiale catre firma de recuperare, in lipsa unui angajament de plata, intrerup cursul prescriptiei? (vezi toată discuția)
Recuperari creante ionuz1957 ionuz1957 am de platit la eos doua creante cedate de bcr si brd si nu stiu de ce eos imi cere toata suma datorata bancii cu toate ca suma a fost acoperita de politele de ... (vezi toată discuția)
Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)