avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperari creante

am de platit la eos doua creante cedate de bcr si brd si nu stiu de ce eos imi cere toata suma datorata bancii cu toate ca suma a fost acoperita de politele de asigurare semnate in contractul cu bancile respective am un exemplu kruk mi-a recuperat o creanta la banca romaneasca si nu platesc decat diferenta dintre polita de asigurare si datorie De ce?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:10, 14 Aprilie 2015
Trebuie vazut si analizat situatia exact pe hartii, contracte, etc ca sa ne dam seama de ce se prevaleaza escrocii de al banca, caci au obiceiul de a face abuzuri, asiguratorul nu plateste politele sau daca le plateste totusi banca lacoma cum este vrea mai multi bani si cesioneaza toata suma, etc ..ce zice? daca amaratul contesta, bine, daca contesta nu ne urcam calare pe el si sa plateasca toata suma. Este trist, dar asa se gandeste si se actioneaza de catre banci.
Securitizarea creantelor, firmele din Polonia, respectiv Luxembourg sunt vehicule investitionale, care achiziitioneaza creantele neperformante, platind bancilor pretul stabilit in contractului de cesiune in rate lunare; astfel bancile scapa de creditele neperformante, incasand venituri de la firmele respective.
Deci banca isi curata si bilantul pentru a nu intra in faliment si incaseaza si venituri.

Problema este ca aceste societati trebuie autorizate de catre CNVM(casa nation de valori Mobiliare) conform legii 31/2006; dar nu sunt autorizate

Nici societatile de recuperari creante(care sunt administratori de portofolii prin mandat conventional) nu sunt autorizate in vederea coletarii debitelor si nici de catre CNVM
bancile si toate societatile sus mentionate sunt obligate sa se supuna normelor BNR, CNMV, si sa fie autorizate.

Noi oamenii de rand suntem executati silit pe nedrept, acestia amana dolosiv executarea silita tocmai pentru ca debitele sa creasca, ajungand sa ne ia si pielea de pe noi.

Contractele de cesiune sunt incheiate in temeiul Codului Civil, dar acesta se refera la cesionarea creantelor in GENERAL nu la creante bancare care - trebuiesc incheiate cf normelor BNR si a legii bancare, a CNMV
De unde ați scos-o pe asta cu autorizarea de către CNVM ? Mai citiți odată legea și vedeți pentru ce fel de creanțe este necesară autorizarea respectivă.
La fel de eronatăeste și partea cu legislația BNR și legea bancară. Cesiunea se face în conformitate cu prevederile codului civil. legislația BNR s-ar aplica doar dacă s-ar cesiona contracte, nu creanțe.
De unde ați scos-o pe asta cu autorizarea de către CNVM ? Mai citiți odată legea și vedeți pentru ce fel de creanțe este necesară autorizarea respectivă.
La fel de eronatăeste și partea cu legislația BNR și legea bancară. Cesiunea se face în conformitate cu prevederile codului civil. legislația BNR s-ar aplica doar dacă s-ar cesiona contracte, nu creanțe

Legea 31/2006
Art. 2
(1) Securitizarea este o operatiune financiara de valorificare a creantelor de catre un vehicul investitional care le achizitioneaza, le grupeaza si le afecteaza garantarii unei emisiuni de valori mobiliare.
(2) Pot face obiectul securitizarii, conform prevederilor prezentei legi, creante izvorate din:
a) contracte de credit, inclusiv contracte de credit ipotecar, contracte de credit pentru achizitia de autoturisme, contracte pentru emiterea de carduri de credit;
b) contracte de leasing;
c) contracte de vanzare-cumparare cu plata pretului la termen, inclusiv contracte de vanzare-cumparare cu plata in rate;
d) instrumente financiare de tip participativ sau obligatar, emise potrivit prevederilor prezentei legi;
e) orice titlu de creanta, altele decat cele specificate la lit. a)-d), cu conditia ca drepturile pe care le confera sa poata face obiectul unei cesiuni.

Art. 16
(1) Vehiculul investitional este supus autorizarii prealabile de catre C.N.V.M., care decide cu privire la autorizarea acestuia in termen de 20 de zile lucratoare de la data depunerii documentelor prevazute in regulamentul emis in aplicarea prezentei legi.
(2) Orice modificare a conditiilor pe baza carora a fost autorizata functionarea unui vehicul investitional se notifica C.N.V.M., in termen de 5 zile de la adoptarea hotararii organului statutar competent. Obiectul de activitate si forma juridica a vehiculelor investitionale nu pot fi modificate.
(3) In cazul in care constata ca modificarile operate contravin normelor legale in vigoare, iar emitentul nu remediaza aceasta situatie in termenul acordat in acest scop, C.N.V.M. modifica, suspenda ori revoca autorizatia, dupa caz, cu luarea masurilor corespunzatoare pentru protectia investitorilor.
(4) C.N.V.M. tine un registru special de evidenta a fondurilor si societatilor de securitizare. Registrul special de evidenta are caracter public.
(5) Fondurile si societatile de securitizare sunt obligate sa inscrie, in toate actele, documentele si corespondenta lor, numarul de inregistrare din registrul special prevazut la alin. (4).

Oare ce am inteles gresit, ma puteti ajuta?

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
Cf actului constitutiv al bancii care ma priveste:

Banca functioneaza in conformitate cu cu legislatia privind societ com si legislatia bancara

Alte discuții în legătură

Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante/debitor - raport juridic comercial sau civil? ContSters257414 ContSters257414 intr-o postare mai veche gasim urmatoarea opinie: [i]\\"Insa...parerea mea este ca o astfel de cesiune de creanta-catre o societate de recuperari creante ... (vezi toată discuția)