avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre indemnizatia de crestere al copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre indemnizatia de crestere al copilului

Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: Sotia mea beneficiaza de indemnizatie de crestere al copilului si este inregistrata si cu venituri ca agent de asigurari, doar cu numele pentru ca eu am incheiat politele de asigurare in numele ei. Cei de la Protectia sociala a copilului au cerut o adeverinta de la societatea de asigurari, ea nu mai inregistreaza venituri din data de 1.05.2013, dar este inregistrata cu venituri timp de doi ani pana la data de 1.05.2013 datorita faptului ca m-am autosesizat si am intrerupt activitatea de la acea data pana in prezent. Ea beneficiaza de indemnizatie in continuare ce se intampla daca Agentia Protectiei Sociale a copilului a cerut acea adeverinta, risca sa impuna sa dea banii din indemnizatie inapoi? Ce sfaturi imi dati sa ies din aceasta situatie. Va multumesc pentru intelegere si colaborare!
Va rog sa ma ajutati cat mai urgent!
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Radulescu Adela, Avocat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 13 Mai 2014
Daca a solicitat asa ceva, atunci este posibil ca sotia dvs sa primeasca o decizie de restituire a indemnizației pentru perioada din CCC in care a realizat venituri .

OUG 111/2010, art.16 :
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
......
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea de venituri in timpul concediului de crestere a copilului valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: O persoana care se afla in concediul pentru cresterea copilului si beneficiaza de indemnizate pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
Prenatal carmen1987 carmen1987 Am o nelamurire. Sotia este angajata cu norma intreaga, iar in scurt timp urmeaza sa intre in prenatal. De curand am deschis un II * interprindere individuala* ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei de crestere copil catalin818 catalin818 Concediul prenatal este stagiu de cotizare pentru crestere copil. Sotia mea a lucrat ca profesor pentru prima data in intervalul 1 septembrie 2010- 31 august ... (vezi toată discuția)