Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: Sotia mea beneficiaza de indemnizatie de crestere al copilului si este inregistrata si cu venituri ca agent de asigurari, doar cu numele pentru ca eu am incheiat politele de asigurare in numele ei. Cei de la Protectia sociala a copilului au cerut o adeverinta de la societatea de asigurari, ea nu mai inregistreaza venituri din data de 1.05.2013, dar este inregistrata cu venituri timp de doi ani pana la data de 1.05.2013 datorita faptului ca m-am autosesizat si am intrerupt activitatea de la acea data pana in prezent. Ea beneficiaza de indemnizatie in continuare ce se intampla daca Agentia Protectiei Sociale a copilului a cerut acea adeverinta, risca sa impuna sa dea banii din indemnizatie inapoi? Ce sfaturi imi dati sa ies din aceasta situatie. Va multumesc pentru intelegere si colaborare!
Va rog sa ma ajutati cat mai urgent!
Daca a solicitat asa ceva, atunci este posibil ca sotia dvs sa primeasca o decizie de restituire a indemnizației pentru perioada din CCC in care a realizat venituri .
OUG 111/2010, art.16 :
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
......
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
....
Prenatal
carmen1987
Am o nelamurire. Sotia este angajata cu norma intreaga, iar in scurt timp urmeaza sa intre in prenatal. De curand am deschis un II * interprindere individuala* ... (vezi toată discuția)