avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Divort, bun comun, credit
Discuție deschisă în Executare silită

Divort, bun comun, credit

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in rezolvarea unei spetze:
Un cuplu a achizitionat acum 5 ani un credit ipotecar pentru cumparare apartament. La acea data doar sotul avea servici, sotia fiind casnica. Acum un an, cei doi au divortat, dar fara sa instituie impartirea bunurilor prin partaj, sotul ramanand in apartament. De 2-3 luni ex-sotul nu mai plateste ratele la credit, iar banca vrea sa puna oprire si pe salariul ex-sotiei.
Intrebarea este: cum poate sotia sa evite punerea opririi salariale?
De mentionat ca sotia nu mai doreste nimic din acel apartament.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
bruneng, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:59, 13 Mai 2014
sa mergeti la banca si sa va sustineti situatia asa cum ne-ati spus-o si noua mai sus
Daca sotia este codebitor sau girant alaturi de fostul sot, atunci banca este in drept sa urmareasca veniturile ambilor.

Sotia nu va putea sa evite acest lucru decat eventual prin vanzarea imobilului si achitarea creditului, daca suma astfel obtinuta acopera datoria.

Ceea ce plateste pt sot va putea fi scazut din partea cuvenita acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar la ridicarea ipotecii Benoneus Benoneus Când se ridică ipoteca de la bancă, cum se poate trece apartamentul, care este acum pe ambii soți, doar pe unul dintre soți? Și oarecum legat de asta: ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)