avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit minim
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit minim

BUna ziua
as avea si eu o intrebare, daca exista posibilitatea de recuperare a impozitului minim.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:03, 15 Mai 2009
nicoletatrenea a scris:

BUna ziua
as avea si eu o intrebare, daca exista posibilitatea de recuperare a impozitului minim.
Va multumesc


Pai, daca e minim obligatoriu se plateste si gata. Doar in cazul cand din greseala veti vira in plus atunci se va compensa cu platile viitoare, iar daca plati viitoare nu mai sunt din diverse motive, unul fiind si inchiderea firmei, aveti dreptul la restituire.
Buna ziua. Am o firma cu care nu am lucrat niciodata d ela infiintare. la care am depus declaratiile si bilantul periodic cu 0. Trebuie s aplatesc impozitul minim?
Daca ca, ce pot sa fac s ascap d efirma cat mai repede si cu bani cat d eputini? Va dati seama.Ca persoana juridicsa nu am avut nici un fel de activitate , nu am rulat nici o suta de lei, si acum eu trebuie s platesc impozit 22 milioane?de unde bani?
Daca nu platesti ce se intampla? Care sunt repercusiunile?
Pai sa raspundem pe rand.Daca nu platiti , deveniti datornic catre STAT.
Ca sa evitati plata impozitului forfetar , va trebui sa mergeti la Registrul Comertului sa o suspendati pe o perioada de 3 ani.
Dupa ce efectuati aceste operatiuni la Registrul Comertului , mergeti la Administratia Financiara de care apartineti si , poate obtineti o derogare ca sa nu mai depuneti aceste declaratii(impozit pe profit , respectiv Decontul de TVA tot pe 0)
Daca nu obtineti aceasta derogare sunteti obligat sa depuneti declaratiile mentionate mai sus trimestrial. Mentionez din nou , pe 0.
La sfarsitul anului depuneti si bilantul contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Inchidere temporara activitate iclaudia19 iclaudia19 buna seara, ce trebuie sa fac daca doresc ca o perioada sa inchid activitatea unei firme? impozitele se mai platesc? (vezi toată discuția)