avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... probleme concurs functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

probleme concurs functie publica

la selectia dosarelor, daca secretarul comisiei sesizeaza o neregula, cum procedeaza ? (nu semneaza, semneaza cu punct de vedere propriu?)
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:48, 14 Mai 2014
Secretarul comisiei de concurs nu face parte din comisie, el doar redacteaza si semneaza documentele de concurs (la indicatiile pretioase ale comisiei).

HOTÃRÂRE nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 41
Secretarul comisiei de concurs şi secretarul comisiei de soluţionare a contestaţiilor au următoarele atribuţii principale:
a) primesc dosarele de concurs ale candidaţilor;
b) convoacă membrii comisiei de concurs, respectiv membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor;
c) întocmesc, redactează şi semnează alături de comisia de concurs, respectiv comisia de soluţionare a contestaţiilor, întreaga documentaţie privind activitatea specifică a acesteia;
d) asigură transmiterea rezultatelor concursului, respectiv rezultatelor contestaţiei candidaţilor;
e) îndeplinesc orice sarcini specifice necesare pentru buna desfăşurare a concursului.

Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 58
(6) În condiţiile în care nu există funcţionari publici care să poată fi redistribuiţi, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici comunică autorităţilor şi instituţiilor publice desemnarea unui responsabil de procedură, funcţionar public, reprezentant al acesteia în comisia de concurs. Responsabilul de procedură verifică îndeplinirea condiţiilor legale de organizare şi desfăşurare a concursurilor şi îndeplineşte şi celelalte activităţi corespunzătoare calităţii de membru în comisia de concurs.
(7) Responsabilul de procedură sesizează cu celeritate Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în situaţia nerespectării de către autorităţile şi instituţiile publice a procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor. Pe baza analizei sesizării formulate de responsabilul de procedură, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici dispune suspendarea organizării şi desfăşurării concursului.

Daca ati sesizat o problema "reamintiti" acest articol respectivului reprezentant al ANFP, iar daca se face ca ploua, "amenintati" cu sesizarea agentiei. (daca va asumati si consecintele, nu uitati in ce stat de "drept" traim...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de concurs catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu daca inspectorul de resurse umane are dreptul sa faca parte din comisia de concurs sau are obligatia doar sa intocmeasca actele ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional (functionar pubic) ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Am terminat si masteratul in domeniul in care ... (vezi toată discuția)
Examen functie publica s.stefan s.stefan In comisia de examen este colega de birou a unui contracandidat. Este legal??? (vezi toată discuția)