avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura la vanzarea unui apartament bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura la vanzarea unui apartament bun propriu

Buna seara! Am achizitionat un apartament, inaintea casatoriei si la 2 ani m-am casatorit .Acum doresc sa vand apartamentul ,si am inteles ca dupa noul cod civil este nevoie de procura sau semnatura sotiei ,este adevarat? Va rog astept raspuns, multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:37, 14 Mai 2014
Daca bunul este achizitionat si platit integral inainte de casatorie este bunul dvs propriu si sotia nu are de ce sa va dea acordul. Daca bunul este achizitionat inaintea casatoriei dar platit partial dua ce v ati casatorit doamna are un drept de crenta pt ca se socotesc ca banii in timpul casatoriei sunt comuni, asta daca nu ati incheiat o conventie matrimoniala de separare de bunuri sau conventionala.
Daca acest apartament e locuinta familiei si notat ca tare in cartea funciara, aveti nevoie de acordul sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)