avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

:help: Buna ziua ,as dori sa aflu daca in cazul meu as putea obtine alocatie europeana ptr. fetita mea .Eu si fetita santem inapoi din Germania in Ro din luna mai 2013 si de atunci ea este inscrisa la o scoala cu lb.german in orasul unde locuim acum .Din septembrie 2013 nu am mai incasat alocatia (kindergeld) de care ea beneficia avand cetatenia germana cat si tatal ei locuind si lucrand acolo in Germania (Bayern) .Eu am beneficiat de toate drepturie germane locuind si traind acolo timp de 6 ani dar despartindu-ma de tatal fetitei de cativa ani eu am revenit apoi in Romania din motive personale familiare impreuna cu fetita in varsta acum de 9 ani.Tatal ei are firma particulara acolo in Bayern unde lucreaza si domiciliaza de peste 40 ani .Noi nu am fost casatoriti dar din relatia conjugala de 13 ani din care a rezultat fetita ea are dubla cetatenie adica germana si romana .Nu cunosc motivele din care nu am mai primit in contul bancar german alocatia de acolo si inca nici aici nu am beneficiat inca de alocatia de stat romaneasca din mai 2013 respectiv data actuala mai 2014 ptr. ca nici nu am inaintat inca nici un fel de curs ptr. obtinerea lor.Saptamana viitoare dau curs actelor necesare aici in vederea alocatiei in drept al copilului meu in valoare de 42 ron si doresc apoi sa fiu informata prin intermediu acestui seit avocatnet.ro in ce masura voi avea dreptul de a revendica din nou dreptul alocatiei (kindergeld ) ce fetita mea i-a benefiicíat mereu pana la plecarea ei din statul german.Va multumesc anticipat! Angela Tomuta
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:58, 14 Mai 2014
Alocaţia o primeşte părintele care lucrează în Germania, pentru creşterea copilului.
Oare nu există ceva lege care să limiteze alocaţia pentru deţinătorii de firme, acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interes Denisa98 Denisa98 Bună ziua ! Aş dori să ştiu dacă am dreptul la alocație retroactiv ? Având în vedere că tatăl meu lucrează în Germahnt din 2015 , iar eu m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana Elena676 Elena676 Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)